Nüüd on järg iPadi-rakenduste käes, lugu ilmus algselt saidil Digiabi.ee.

Forte ei hakka otselinke rakenduste tootelehtedele App Store'is lisama, sest neid on väga kerge leida lihtsa nimepõhise otsinguga.

Evernote

Kui ma esimest korda selle kasutusele vōtsin, siis ei mõistnud täpselt seda suurt vaimustust mida olin varem täheldanud.

Nüüd, aasta hiljem, ei kujuta ette elu ilma selleta. Põhimōtteliselt saab Evernote'iga kokku koguda märkmeid, postitusi ja palju muud.

Penultimate

Kui kotis on iPad, siis tundub ju üsna üleliigne pabermärkmikut kaasas kanda. Ometigi paljud teevad seda, sest klaviatuuril trükkimine kuskil kohtumisel hajutab tähelepanu ja tundub ka teiste jaoks häiriv.

Penultimate lahendab selle probleemi stiilselt. Puutetundliku pliiatsiga saate teha käsikirjalisi märkmeid ning tunne on täpselt selline nagu kirjutaks tavalisse märkmikku.

Day One

Ma ei tea, kuidas meesterahvastega lood on, aga paljud naised peavad päevikut. Mingi periood otsustasin ka uuesti päevikut pidama hakata ja sel korral elektrooniliselt.

Sai katsetatud palju erinevaid rakendusi, kuid lōpuks oli tugev eelistus Day One. See on lihtne, elegantne ja samas piisava funktsionaalsusega.

Sissekanded saab sünkroniseerida iCloudi vōi Dropboxiga – samuti saab päeviku lihtsalt pdf kujule viia.

Digidoc

Ideaalne rakendus, kui reisil olles on vaja mingeid dokumente allkirjastada. Muidugi saab kasutada ainult juhul, kui on olemas ka Mobiil ID (spetsiaalne SIM-kaart telefonis, mida saate küsida oma telefonioperaatorilt).

On ühendatud ka Dropboxiga, mis lahendab ka olukorra, kus teil on vaja allkirjastada mõnda dokumenti ebastandartses formaadis.

Wunderlist

ToDo-list, mida kasutan paralleelselt oma telefonis, iPadis ja arvutis.

Piisavalt lihtne, et kasutamine ei tunduks lisakohustusena ja piisavalt funktsionaalne, et saaks panna korduvaid ülesandeid, suuremat projekti tegemist vajavateks osadeks jaotada jne.

Ja üks magava kiisu pilt taustal muudab isegi pika ToDo listi vaatamise kuidagi nauditavamaks!

RSSRadio

Mul on mōned lemmikraadiosaated, mida mulle kuulata meeldib, aga raadios on nad tavaliselt ajal, kui ma eriti süvenenult raadiot kuulata ei viitsi.

Siinkohas aitabki välja RSSRadio, kuhu mulle uued saated alla laetakse ja saan neid kuulata enne und vōi autoga sōites.

Skype või Viber

Nüüd kehtestati küll uued Euroliidus roamingule ühised hinnad, aga ka need on küllaltki krōbedad. Aasiast vōi Ameerikast Eestisse helistamine on veelgi hullem.

Aga ōnneks Skype'i abil saab Indias konverentsil olles üllatada oma vanaema tunnipikkuse kōnega ilma, et see eriti rahakotis tunda annaks. Veidi kōrgemad on hinnad mobiilidele helistades.

Hiljuti, kui mobiilkōnede hinna teema üle kurtsin, siis soovitati Viberit – aga kuna seda ma veel reaalsuses asja proovinud ei ole, siis hetkel seda soovitada ei julge.

MoneyWiz

Kui plaanid nüüd ühe uusaastalubadusena hakata paremini oma rahadega majandama, siis parem laadi see kohe alla.

Tegemist on väga mugava ja funktsionaalse pere-eelarve programmiga, mis nōuab alguses küll veidi seadistamist, aga hiljem saad oma kulusid täiesti detailselt analüüsida.

Ainuke keeruline koht on see, et pead ise järjekindlalt seda rakendust ka kasutama. Kui igapäevaselt kõike ei sisesta või tšekke kokku ei kogu, siis hiljem väga raske meenutada kui palju mingist summast kulus toidule ja kui palju mingitele ajakirjadele vms.

Pho.to Lab

Tegelikult on neid fotode töötlemise ja tuunimise äppe tuhandeid, aga selle rakenduse laadisin hiljuti alla ja esmamulje oli vägagi positiivne. Saab teha endast ja teistest toredaid kaardikesi vōi siis omapäraseid profiilifotosid sotsiaalmeediasse.

Flipboard

Digitaalne ajakiri, mille sisu paned ise kokku. Saad mugavalt ühte kokku tuua oma lemmikportaalid ning kōik postitused kuvatakse sulle visuaalselt väga kenas ajakirja-formaadis.