sTARTUp Day on kolmepäevane festival, mis toob lavale üle 120 maailmaklassi esineja. Peale inspireeriva-hariva lavaprogrammi kuulamise on võimalik osaleda praktilistes seminarides, tutvuda uute ärimudelite ja tehnoloogiatega idufirmade pitching'u-võistluseid kuulates või demoalal ringi liikudes. Põhiprogrammi kõrval toimuvad kolme päeva jooksul kõrvalüritused üle kogu Tartu linna.

sTARTUp Day korraldusmeeskond usub, innovatsioon sünnib seal, kus kohtuvad idufirmad, traditsioonilised ettevõtted ja teadus – seetõttu on erilist rõhku pööratud nende kokku viimisele nii kõrvalüritustel kui ka spetsiaalse matchmaking'u rakenduse kaudu.

Külastajate sõnul seisneb sTARTUp Day võlu tihti just selles, et festival tuletab meelde eesmärgid, mis on pikalt ajusopis seisnud. Idufirmade värske vaade ja julgus tegutseda innustavad ka ennast seniseid probleeme uue pilguga vaatama.

Programmis on esinejaid igale maitsele

Festivali põhiprogramm 30.–31. jaanuaril on inspireeriv ja mitmekülgne. Erinevate valdkondade tipptegijad ja suurimad innovaatorid toovad publikuni arutelud puutepunktidest, kus kokku saavad äri ja teadus, küberturvalisusest, targa linna toimimisest, ettevõtjate psühholoogiast, tervishoiu tehnoloogiast ja paljust muust.

.

Kahepäevane programm toob lavale üle 120 maailmaklassi esineja. Näiteks astuvad üles Tinderi Euroopa kommunikatsioonijuht Hermione Way, Euroopa Kosmoseagentuuri innovatsioonijuht Frank Salzgeber, Bolti finantsjuht ning endine Spotify korporatsiooni rahanduse– ja varajuhi asepresident Johan Bergqvist ja paljud teised. Loomulikult ei puudu programmist ka Eesti kohalikud ettevõtluskangelased, kes annavad nõu alustavatele ettevõtjatele. Start-up-mõtteviisile omaselt jagatakse edulugusid ja ebaõnnestumisi.

Peale valdkondade spetsialistidele jagab oma lugu mitu inspiratsiooniesinejat. Nende seas näiteks Laura Dekker, kes on kõige noorem inimene maailmas, kes on üksinda ümber maailma purjetanud. Samal ajal kui teised 14–aastased kaubanduskeskustes jõlkusid, ostis Laura oma esimese purjelaeva ja valmistus ümbermaailmareisiks. sTARTUp Dayl räägib Laura, kuidas ta sai sel teekonnal hakkama takistustega, mis saatsid teda juba enne reisi algust.

Esimest korda saavad sTARTUp Dayl just neile koostatud lavaprogrammi nautida traditsiooniliste ettevõtete esindajad. Kajastatakse erinevaid valdkondi, mis kõnetavad ettevõtjaid. Käsitletakse teemasid, nagu tark tootmine, digitaliseerimine ja ettevõtete innovatsioon.

Mis on ühist sTARTUp Dayl ja Robotexil?

Kuigi olemuselt on sTARTUp Day ja Robotex veidi erinevad, kannavad mõlemad endas ühist eesmärki – kasvatada inimestes ettevõtlikkust ja inspireerida inimesi tegutsema.

Mõlema ürituse eesmärk on pakkuda ühiste huvidega inimestele võimalust omavahel tutvuda, avardada külastajate maailmavaadet, aidata neil mõelda kastist välja ja inspireerida suuremalt mõtlema. Nii Robotexi kui ka sTARTUp Day soov on, et inimesed lahkuksid üritustelt täis motivatsiooni ja teotahet muuta maailma paremaks.

Seetõttu teevad kaks sündmust omavahel tihedat koostööd: näiteks Robotexi ajal toimub rahvusvaheline äriideede esitlemise võistlus Entrepreneurial Challenge, mille žüriis on ka sTARTUp Day esindaja, kes annab ühele meeskonnale välja eriauhinna – sTARTUp Day 2020 start-up-piletid.

Tartust sai sTARTUp linn

sTARTUp Day sai alguse 2016. aastal ideest koondada kõik Tartus toimuvad ettevõtlusüritused ühe katuse alla. See on kogukonna festival, mida korraldavad üheskoos Tartu linn, Tartu ülikool, Tartu Teaduspark, Contriber, Tartu Biotehnoloogia Park, Tartu Ärinõuandla, Tartu Loomemajanduskeskus, Ole Rohkem ja Swedbank.

Kuna Tartu on ainus linn maailmas, mis sisaldub sõnas sTARTUp, tundus just see ülikoolilinn sobivat Baltikumi suurima ärifestivali korraldamiseks.

"Tartu on fantastiline linn,” kinnitas ettevõtja ja Angry Birdsi looja Peter Vesterbacka pärast eelmise aasta festivalil osalemist. “Ainuüksi Tartu linna nägemise pärast on põhjust sinna minna. Mul olid väga kõrged ootused ja need said veel kõrgemalt ületatud."

Rohkem infot: www.startupday.ee.

Jaga
Kommentaarid