Insplay Roboliiga võistluse teema on „Meie esimene start-up”. Võistluse eesmärk on laste loovuse, tiimitöö ja ettevõtlikkuse arendamine. Insplay Roboliiga väljakutse on lasteaia- ja algkoolilaste hüppelaud arendavasse robootikamaailma. Siin pole tähtis kiirus ja jõud, vaid tiimitöö, loovus ning hariva roboti programmeerimise oskus.

Ruben Tolk (12-aastane) on välja mõelnud hüpersupermegaroboti, mis oleks inimesele kodus hea ja kasulik kaaslane. Rubeni robot mängib podcast’e, valides neid vastavalt inimese tujudele, soovidele ja mõtetele. Peale selle on robot parim massöör. Kui inimene väsib või vajab lõõgastust, paneb ta roboti oma turjale ning masin osutab kvaliteetset massaažiteenust.

Miriam ja Sofia

Miriam Mia Maimik (9-aastane) ja Sofia Laas (6-aastane) on mõelnud välja roboti, mis pesitseb kõrvaklappides. Tüdrukutel on elusid päästev äriidee. Paljud meie ümber käivad tänavatel või sõidavad jalgrattaga, klapid peas. Nii ei pruugi kuulda ei rongi ega trammi tulekut. Tüdrukud mõtlesid koos välja roboti, mis teavitaks või annaks signaaliga kõrvaklappides märku, kui rong või tramm läheneb. Nii märkab inimene sõidukit ja jääb ellu.

Villiam Rohumaa

Villiam Rohumaa (7-aastane) äriidee on loov- ehk kunstirobot. Robotile on paigaldatud eri värvi pliiatsid, nii et need on kontaktis paberiga, ja robot on programmeeritud joonistama ning kujundama kaarte, plakateid, pulmakutseid, jõulutervitusi ja kõike muud sellist. Nii saab kasutada robotit enda käepikenduseks, et valmistada ilus kaart. Ise saab samal ajal roboti laulu saatel muid vajalikke toiminguid teha.

Insplay Roboliiga võistlus on maailma suurim ettevõtlikkust arendav laste ja noorte sündmus, mis toetab Eesti kui start-up-riigi edu ja tulevikutegijate pealekasvu.

30. novembril ja 1. detsembril saab Saku suurhallis toimuval Robotexil näha sadu põnevaid ja lõbusaid start-up-ideid koos fantaasiarikaste lahendustega võistlusväljakul. Tule vaatama!

Loe lähemalt: robotex.insplay.ee

Jaga
Kommentaarid