ProgeTiigri töötubades on ühendatud robootika, programeerimine ja inseneeria. Reedel, 29. novembril oodatakse rühmi-gruppe koolidest ja lasteaedadest, nii eesti kui ka vene õppekeelega asutustest. Laupäeval, 30. novembril on töötoad laste ja vanemate päralt. HITSA ProgeTiigri programmijuht Kristi Salum on varasemale kogemusele toetudes kindel, et lapsi ja vanemaid tuleb kohale üksjagu. Soovitav on ka enne registreeruda, kindlasti peaksid end kirja panema õpilasrühmad.

Reedel ongi kaks esimest töötuba („Õpime koos robotitega“ ja „Lõbusate põrandarobotite töötuba“ kell 11–12 ning „Clementonide töötuba“ ja „Õpime koos robotitega“ kell 12–13) mõeldud ennekõike lasteaedadele ja algklassidele, nii eesti- kui ka venekeelsetele. Juhendajad on suure kogemusega õpetajad-praktikud Kohtla-Järve Tarekese lasteaiast ja ProgeTiigri võrgustiku õpetajad-koolitajad.
Lastele tutvustatakse lihtsamaid haridusroboteid, millede abil mänguliselt programmeerimisega alustada. Clementonid on ühed sellised nn põrandarobotid, mis sobivad hästi väiksematele tegutsemiseks, aga mis Eesti koolides eriti palju kasutuses ei ole.

„Progemängud seadmeta ja seadmega“ on hea võimalus alustada programmeerimisega mängides, nii seadmega kui ilma. „Liiklustund robotiga“ õpetab kasutama Lego Mindstorms EV3 roboteid, kes mängult satuvad liiklusesse ning neil tuleb aidata liikluses õigesti käituda. „Kui õpetajad on lastega kaasas, saavad nemadki ideid, mida hiljem tundides katsetada või infot, missugused robotid oma lasteaeda/kooli muretseda,“ ütles Kristi Salum ProgeTiigri reedeste töötubade kohta.
Laupäeval, 30. novembril toimuvad töötoad kell 11–16, kus saab õppida programmeerimist ja tegutseda koos robotitega. Valida saab samuti eesti-, inglise- ja venekeelsete variantide vahel ning oodatakse lapsi , aga ka huvilisi lapsevanemaid. Lustitakse koos lõbusate põrandarobotitega, ehitatakse robot-ussikest, õpitakse programmeerimist koos robotitega.

Tähelepanu pööratakse ka küberturvalisusele. „Paha USB seadme programmeerimine“ on mõeldud 12–16aastastele noortele ja seal saab praktiliselt näha ning proovida, miks peab oma nutiseadmeid ja arvuteid pahavara eest kaitsma. Kedagi küberründajaks ei õpetata, aga internetiturvalisus saab selgemaks.
„Ootame Robotexil ProgeTiigri töötubadesse kõiki huvilisi, ka neid, kellel ei ole varem mitte mingit kokkupuudet robotitega onud. Saame koos alustada ja katsetada. Soovitan enne registreeruda, eriti klassidel ja lasteaiarühmadel. Siis on kindel, et töötoas on sulle koht olemas,“ sõnas Kristi Salum.

Robotex toimub 29. novembrist 1. detsembrini Tallinnas Saku Suurhallis.

Jaga
Kommentaarid