Robotexist võttis nendes riikides kokku üle 7000 võistleja, üle 50 000 külalise ning korraldati üle 20 erineva robootikavõistluse.

Nüüd, kui kätte on jõudmas Robotex International, on kõikide riikide eelürituste võitjad Eestisse tulemas ning valmis võistlema nii omavahel kui ka kõikide Eesti võistlejatega. Võistlejaid ootame sel aastal Eestisse rohkem kui 50 riigist. Robotex on harukordne võimalus enda robootikaalaseid oskuseid testida, pannes end proovile ja võisteldes parimatega.

Kõige noorematele

Alasid, kus saab enda oskused proovile panna, on väga erinevaid. Kui alustada kõige noortematele mõeldud võistlusest, siis juba teist aastat järjest on kavas Insplay Roboliiga, kus igal lapsel on võimalik oma fantaasia valla lasta ning enda start-up’i ideega maailmas mõni probleem ära lahendada. Peale Roboliiga on algajatele mõeldud võistlused veel Robomiku Lego sumo, Robomiku 3 kg Lego sumo, Lego joonejärgimine ning Makeblocki joonejärgimine, mis toimuvad kahes vanusekategoorias.

Robotex

Keskastme võistlused

Jätkates keskastme võistlustega, on nimekirjas TalTechi robotiklubi veeralli ning folkrace, mikrosumo, minisumo, joonejärgimine, labürint ning joonejärgimine takistusega. Kõikidele mainitud võistlustele kehtib võistkonna kohta registreerimistasu 60 € (välja arvatud Insplay Roboliiga, kus registreerimistasu on 6 €). Kõik eestlased saavad võistlustele registreeruda, kasutades sooduskoodi ROBIT19, millega saab 50% soodustuse. Registreerimine on avatud 15. novembrini.

Robotex

Edasijõudnute võistlused

Edasijõudnutele mõeldud võistlusi on Robotex Internationalil kuus. Näiteks Ülemiste City Kratt on kahes etapis toimuv võistlus, mille eesmärk on luua tark lahendus, mis aitaks külalistel Ülemiste Citys kergelt sihtkohani jõuda. Juba kolmandat aastat järjest on Robotexil Starshipi loomade päästmise võistlus, mille eesmärk on tuvastada etteantud rajal kõik loomade miniatuurid. Edasijõudnutele on mõeldud ka korvpall, droonide võidusõit, megasumo ning mõttejõuvõistlus.

Robotex

Tüdrukud, tulge võistlema!

Robotexil on sel aastal ka hulk tasuta võistluseid. Nendeks on ainult tüdrukutele mõeldud tüdrukute tuletõrjumise võistlus, kus etteantud alal on vaja robotiga tuvastada küünlad ning need kustutada, ettevõtlusvõistlus, kuhu oodatakse kõiki innovatiivseid ideid automaatika ning robootika valdkonnast ning hulk võistlusi, mis on mõeldud edasijõudnutele.

Töötoad ja uhke tehnoloogianäitus külalistele

Lisaks pikka ettevalmistust vajavatele robootikavõistlustele on kõigil külalistel võimalus võistlustele kaasa elada ning proovida kätt ka erinevate ülesannete lahendamisel (nt kohvri lahti häkkimine) või mängida Robotex Internationali avapäeval, 29. novembril jalgpalli Robotexile omasel viisil – kasutades tehnoloogiat. Samuti on võimalik osa võtta erinevatest töötubadest või tutvuda inspireeriva tehnoloogianäitusega. Igaüks leiab Robotexilt endale meelepärase tegevuse.

Robotex

Kõikide võistluste reeglid ning täpsem info on leitav Robotexi kodulehelt robotex.international.

Võistlustele registreerimine on avatud kuni 15. novembrini ning see toimub läbi võistlussüsteemi game.robotex.ee.

Kohtume Robotexil!

Jaga
Kommentaarid