Vestavia Hillsis Alabamas asuv relvakauplus Mark's Outdoors võib praegu oma äriga rahul olla - võrreldes eelmise aastaga on käive kasvanud sada protsenti. Ja jõuluks võivad letid juba tühjakski saada, kirjutab WTVM.

Ka eelmistel aastatel on jõuluhooajal nähtud poes küll arvukalt ostjaid, aga mitte sellist tunglemist kui nüüd. Müügiks lähevad aga üha enam ka ründerelvad. Ja kui ostjalt küsida, siis motiiviks paistab olevat mingi arusaamatu mõmin: "viimnepäev", "maiade kalender". Inimesed ei tea mis tuleb ja ärevusest arvavad, et peavad kõigeks valmis olema.

Poe müüja Shelly Smith kiikas ka ühe sellise relvaostja autosse, kus oli juba kõik olemas: tagavarajoogivesi, riided, isegi viljaseemned, kõik mis vaja, et katastroofijärgses anarhias uut elu alustada. Ja nii pani ka Mark's Outdoors müüki spetsiaalse viimsepäevapaketi.

Filmitööstus on ilmselgelt ka ameeriklasi kasvatanud viimsepäeva stsenaariumiteks Mad Maxi stiilis. Kuigi ega praeguseski ühiskonnas pole just relvi vähe ja nende kuritarvitamisest kostab uudiseid iga nädal.