Ühepäevane tegevusprogramm kannab nimetust Riot Training Day Experience, vahendab Oddity Central.

Kui ettevõtte nimi tuttav ette tuleb, olete ilmselt varem sattunud lugema mõnd artiklit sama seltskonna pakutavatest muudest ainulaadsetest elamusteenustest nagu elavate surnute teemaline treeninglaager Zombie Boot Camp või sarnase sisuga apokalüptiline seiklus Zombie Shopping Mall.

Kliente seni zombide ja libahuntidega silmitsi seadnud firma otsustas, et on hea mõte pakkuda huvilistele tänavarahutuste-kogemust kummagi leeri — nii mässajate kui ka kumminuiadega relvastatud märulipolitseinike — silmade läbi.

Adrenaliininäärmeid stimuleeriv lavastus, mis leiab nädalavahetuseti aset Worcestershire'i maakonnas Droitwitchi linna lähistel ühe tööstuskompleksi territooriumil ja maksab igale osalejale 79 naela (ligi sada eurot), on praegu suisa neli kuud ette broneeritud.

Kommertsedust hoolimata kohalikud võimuesindajad selle üle, et mingisugusel "märulikoolitusel" üldse toimuda lubatakse, ei rõõmusta.

"Nad ei õpeta inimestele mitte lihtsalt seda, kuidas algatada tänavarahutusi, vaid kuidas mässu võimalikult tõhusalt läbi viia. See on absoluutselt vastutustundetu," avaldas piirkonna parlamendiesindaja Peter Luff arvamust ajalehele The Daily Mail.

Wish.co.uk soovib inimestele demonstreerida, et taolised anarhilised sündmused ei tähenda ainuüksi röökimist, käepäraste esemete loopimist ning, kiiver peas ja vemmal peos, rahvasummale vastu tormamist.

Sündmuspaika saabunud osavõtjatele antakse alustuseks põhjalik ülevaade kaasaegsetest märuliohjeldustehnoloogiatest ja tutvustatakse üksipulgi asjakohaseid ohutustehnikaid.

Järgneb kuulsate ajalooliste rahvaülestõusude analüüs. Siis räägivad erupolitseinikud ja sõjanduseksperdid osalejatele, milliseid taktikaid ja rivikordi nad eelseisvas mässumängus rakendada kavatsevad ning tutvustavad varustust — ballistilisi kiivreid, visiire, nuiasid ja 1,2 meetri kõrguseid märulikilpe.

Kiire koolituse käigus puudutatakse veel mitmeid teemasid nagu kumminuiade õige kasutamine, haarangusalklaste (ingl snatch squad) töövõtted, langenute evakueerimine ja näpunäited bensiinipommide ehk nn Molotovi kokteilide korrektseks pildumiseks.

Järgneb lõunasöök, pärast mida jagatakse märulihuvilised kahte leeri: laamendavateks mässajateks ning korraliku varustusega korrakaitsejõududeks, kelle ülesanne on esimesi ohjeldada.

Siis läheb lahti täielik põrgu. Märulipolitseinikud peavad vankumatult trotsima prahiga loopimist ja ümberringi lahvatavaid süütepudelipomme, nihkudes samal ajal läbi suitsu sammhaaval edasi ja tulistades "anarhistide" pihta mittesurmavat märuli-laskemoona. Elamuslavastuses annavad tooni müra, leegid, suits ja kabuhirm.

Mõne aja möödudes antakse osalejatele võimalus kogeda tänavalahingut teisest vaatevinklist — nimelt vahetavad seni politseinikke etendanud piletiostjad mässajatega kohad.

Nüüd on nende kord politseikilpe lõhkuda, võmmide pihta asju loopida, autosid ümber lükata ja panna toime muid tänavamässudele iseloomulikke "vägitegusid".