Popular Mechanics kirjutab, et saani ehitajaks on Nižni Novgorodis asuv NPO Transport. See ettevõtte valmistab mitmeid erinevat tüüpi mootorsaane, mida kasutatakse kaugpõhjas näiteks naftatööstuse töötajate poolt. TTM-1901 demonstreeriti ka üleeile Moskvas toimunud paraadil, tõsi, ise see asfaldil muidugi ringi ei sõitnud, vaid oli asetatud veokile.

TTM-1901 on õigupoolest justkui midagi mootorsaani ja džiibi vahepealset - on sel ju kabiin, mis mootorsaani puhul on üsna haruldane nähe. NPO ütleb, et sõiduk on mõeldud selleks, et saaks käia Arktikas asuvaid torujuhtmeid, elektriliine ja sideühendusi kontrollimas, ent see sobib sobib ka jahimeestele ja valvetööks. Nagu näha, passib sõiduk ka arktilistele väeosadele.

TTM-1901 on varustatud Lada mootoriga, saani tippkiirus on 60 km/h ja maksimaalne sõidukaugus 200 km. Saanikere on valmistatud liitmaterjalidest, mis on paigutatud metallist raamile.

Lisaks kahele inimesele, kes leiavad koha kabiinis, võib saan võtta veel tahaosale istuma kolm sõdurit või siis võib see nende asemel transportida 270-kilost koormat.

Lisaks kahekohalisele soojendusega kabiinile teeb Berkuti saanimaailma kontekstis ebatavaliseks seegi, et sellele on võimalik paigaldada 7,62-millimeetrise automaatrelva PKP Petšeneg, millest saab tuld anda saani tagaosas seisev sõdur.