Tuulises ja vihmases Rohuküla sadamas kõlasid eile pärastlõunal automaadivalangud ja püssilasud, õhus tiirutas kujuteldava vaenlase kopter. Mereväe baasikaitsekompanii reservõppusest võtab osa üle saja endise ajateenija, kes jätsid eelmisel teisipäeval tsiviilelu kõrvale ja lihvivad nüüd paari aasta eest omandatud oskusi, vahendavad ERR Uudised.

"Ma arvan, et kui vaadata reservväelase koha pealt, siis on see kindlasti suur asi, et tulla tagasi sõjaväe maailma lühikeseks ajaks oma eraelu ja pereelu juurest on päris keeruline, aga mehed on väga tublisti hakkama saanud. Vaadata sõjaväe koha pealt, siis on see iga-aastane rutiin," ütles major Silver Sepp.

Reservväelased tegutsesid eile Hobulaiul, Rohuküla sadamas ja Kiltsi lennuväljal, kus harjutati koostöös õhuväe, kaitseliidu ning politsei- ja piirivalveametiga, kuidas merelt läheneva vaenlase rünnakut tagasi lüüa. Reservväelane Rasmus Armas ütles, et lõpetas ajateenistuse eelmisel suvel ja seesugune õppekogunemine aitab varemõpitut kinnistada.