Pärast diktori traditsioonilist tervitust: „Tähelepanu! Siin räägib ja näitab Moskva! Kuulake ja vaadake Punast väljakut. Võiduparaad!“ toodi kohale riigilipp ja võidulipp, vahendab RIA Novosti.

Pärast Venemaa presidendi Vladimir Putini kõnet esitas sõjaväeorkester Venemaa riigihümni ning järgnes käsk valmistuda pidulikuks marsiks.

Paraadi avas Moskva muusikakooli noorte trummilööjate rood, millele järgnesid lipukandjad ja kolme väeliigi esindajatest koostatud auvahtkond.

Seejärel tulid kolm roodu, mida eelmise aasta paraadil ei olnud: Moskva Suvorovi sõjakooli, Nahhimovi mereväekooli ja Aksaiski kasakate kadetikorpuse roodud. Neile järgnesid kolm polku: maavägede, õhujõudude ja mereväe omad. Paraadist võtsid osa ka õhu- ja kosmosekaitsevägede ning strateegiliste raketivägede pataljonid, õhudessantvägede polk ning radiatsiooni, keemiarelva ja bioloogilise relva vastase kaitse vägede rood. Neile järgnesid raudteevägede, siseministeeriumi, eriolukordade ministeeriumi ja föderaalse julgeolekuteenistuse FSB pataljonid. Jalaväeparaadi lõpetasid kõrgemate sõjakoolide kadetid.

Järgmisena näidati Punasel väljakus sõjatehnikat. Esimesena sõitsid väljakule soomusautod Tigr, mis on luureväeosade relvastuses.

Pärast Tigreid veeresid Punasele väljakule soomustransportöörid BTR-82A, mis võeti relvastusse sel aastal ja osalesid paraadil esimest korda. Järgnesid tankid T-90, millel on uusim relvastus sihtmärkide hävitamiseks maa peal ja õhus. Edasi sõitsid üle väljaku iseliikuvad haubitsad Msta-S. Õhutõrjet esindasid seniitraketikompleksid Buk-M2.

Seejärel sõitsid tribüünide eest läbi seniitraketikompleksid Pantsir-S1 ja õhutõrjesüsteemid S-400 Triumf. Lõpetuseks veeresid üle Punase väljaku raketikompleksid Iskander-M ja Topol-M.

Õhuparaadi avasid helikopterite grupid, millesse kuulusid kopterid Mi-8, Mi-26, Mi-28 ja Ka-52.

Maksimaalselt madalalt lendasid Moskva kesklinnast üle rasked transpordilennukid An-22 ja An-124 Ruslan. Seejärel saabus taldrikukujulist radarit kandev A-50. Järgnes kolme pikamaa transpordilennuki Il-76 kiil.

Gruppidena lendasid üle Moskva hävitajad ja pommitajad MiG-29, MiG-31, Su-24 ja Su-34, millele järgnesid muudetava tiivageomeetriaga pommitajad Tu-22M3. Il-78 imiteeris õhus tankimist. Nende järel lendas üle strateegiline pommitaja Tu-95.

Lipetski lennupersonali ettevalimistamise ja sõjaliste katsetuste riikliku keskuse piloodid demonstreerisid unikaalset „taktikalist tiiba“, millesse kuulus kümme lennukit Su-34, Su-27 ja MiG-29. Lõpuks ilmusid taevasse vigurlendurid gruppidest Russkije Vitjazi ja Striži, kes näitasid „Kubinski briljanti“, mis koosnes üheksast lennukist Su-27 ja MiG-29.

Paraadi lõpetasid kuus ründelennukit Su-25, mis joonistasid taevasse Venemaa lipuvärvid.

(Paraadi näeb täispikkuses alt väikese noolega video teise osa juurde liikudes)