„Ei ole mingeid tõendeid selle kohta, et Tšaikovski oli homoseksuaal. Tšaikovski oli suurim vene helilooja, see on fakt. Tšaikovski oli geenius ja film, nagu leiab kunstiline meeskond, tuleb teha nimelt geenius Tšaikovskist, aga mitte kuulujuttudest tema biograafia ümber,“ ütles Medinski Tšaikovskist vändatavale filmile viidates NEWSru.com-i vahendusel.

Medinski kommenteeris nii filmi stsenaristi Juri Arabovi avaldust, kes lükkas augustis intervjuus ajalehele Izvestija ümber teated selle kohta, et tema poolt kirjutatud stsenaariumis Kirill Serebrennikovi filmile „Tšaikovski“ on vihjeid helilooja homoseksualismile. Stsenarist selgitas, et juba Tšaikovski eluajal levisid kuulujutud, et ta on homo, ning stsenaariumi järgi vajutasid kuulujutud tema elule oma pitseri.

Septembri alguses rääkis intervjuus Pervõi Kanalile ja Associated Pressile Tšaikovski homoseksualismist ka Venemaa president Vladimir Putin. „Räägitakse, et Pjotr Iljitš Tšaikovski oli homoseksuaal. Tõsi, me ei armasta teda mitte selle eest, vaid et ta oli suur muusik ja me kõik armastame tema muusikat. No ja siis? Ei ole vaja teha sääsest elevanti, midagi hirmsat siin ei ole, meil riigis, ja midagi kohutavat ei toimu,“ ütles Putin.