Väidetavalt ajaloolistel vihjetel põhineva vandenõuraamatu alusel suri Elizabeth kõigest 10 aasta vanuselt Bisley küla mõisahoones Gloucestershire' krahvkonnas, kus teda hoiti katkutõppe nakatumast, vahendas Daily Mail.

Kuningas Henry VIII ja Anne Boleyni tütre teenijad kartsid, et kui kuningas juhtunust kuuleb, ootab neid jõhkral viisil hukkamine. Et see aga ei juhtuks, otsustasid Elizabethi guvernant ja valvur kuningale näidata, et tema tütar on siiani elus ja terve.

Steve Berry usub, et nad sundisid ühte Elizabethi sõpra külast, kes oli tüdrukuga umbes sama vana, panema selga printsessi kleiti ja kuningale teesklema, justkui oleks ta tema tütar.

Viletsa tervisega Henry VIII suudetigi ninapidi vedada ning guvernant ja valvur taibanud, et kui kõige tähtsam isik riigis jäi pettust uskuma, jäävad teisedki - nii tekkiski lumepalliefekt, mis päädis 1558. aastal valekuninganna võimuletulekuga.

Absurdse teooria poolt räägivad kirjaniku sõnul tõendid, et 1800. aastal leiti väidetavalt tundmatu tüdruku kirstust hulgaliselt Tudorite dünastia väärisesemeid ja et Elizabeth oli neitsikuninganna ega abiellunud kunagi. Peab siiski märkima, et esimene kirjaniku nö. tõend ei ole fakt, vaid lihtsalt lugu.

Märkus: Steve Berry raamat "Kuninga kirjeldus" on thriller, sarnaselt Dan Browni "Da Vinci Kood"-iga, nii et parem oleks autori väidetesse kuninganna Elizabeth I identiteedist suhtuda reservatsioonidega.