Rader tegutses ajavahemikus 1974-1991 USA Kansase osariigis Witchita piirkonnas sarimõrvarina, tema "kunstnikunimi" oli BTK Killer või lihtsalt BTK.

Mees suutis oma isikut pika aja vältel saladuses hoida, kuigi saatis oma tegude kohta kirju nii politsei esindajatele kui ka ajakirjanikele. Tema komistuskiviks kujunes aga soov digiajastusse kolida.

Nimelt uuris mõrtsuk politseilt kirja teel, kas isikut saab flopiketta* abil kindlaks teha, ning vahetas eitava vastuse saades paberkirjade saatmise failide edastamise vastu.

Politseitöötajad suutsid aga ümbrikus saabunud flopilt muuhulgas Raderi poolt kustutatud dokumendi leida ja avastasid metaandmeid** uurides, et fail sündis kohalikus kirikuhoones asunud arvutis – autoriks kasutaja Dennis!

See võimaldaski lõpuks BTK isiku jälile saada ja DNA-võrdluse abil juba hiljem kindlate mõrvapaikadega siduda. Inimeste seas on aga laialdaselt levinud uskumus, et Rader tahtis end juba ise üles anda, kui nii tobedal viisil vahele suutis jääda.

* Flopiketas ehk floppy on väline andmekandja, kunagi kõige levinum viis arvutifailide transportimiseks. Kuna tavalises 3,5" flopis on meie mõistes tühised 1,44 MB andmeruumi, on lausa ime, et selliseid nii kaua kasutati. Esimene tootja, mis jättis flopilugeja uutesse Windowsi-arvutikomplektidesse lisamata, oli 2003. aastal Dell. Esimene üldse oli aga 1998. aastal Apple.

** Metaandmed on andmete digikirjeldus või kirjelduste kogu, mis vastab täpselt defineeritud mallile. Sarnaneb raamatukogu kataloogisüsteemiga, kust sageli leiab lisaks andmetele raamatute nimetuste ja nende autorite kohta ka lühikese sisututvustuse. (definitsioon: vallaste.ee)