Hiina piiri sulgemine ja USA (ja Lõuna-Korea) vastu suunatud ähvardused pole naljaasi. Aga kui tõsiselt kaklushimulist riiki võtta tasuks? Kui palju neil tegelikult löögijõudu on? Kas tuumarünnaku-oht on tõeline?

Sellele üritab vastata CNNi koostatud interaktiivne kaart.

Kaart jagab ohualad kuueks, vastavalt rakettidele, mida Põhja-Korea võib suvatseda kasutusele võtta. (Hiinat ei maksa siin arvestada, kuna nendes nähakse liitlasi.)

Selgub, et Põhja-Korea suudab kindlasti rünnata Lõuna-Koreat ja Jaapanit, seda Scud D (400 miili ulatuses) või Nodong-1 (620 miili ulatuses) abil.

Asi muutub huvitavaks võimaliku raketi Taepodong-2 kasutamise puhul. See tähendaks, et löögiulatusse jääksid Austraalia ja USA kontrollitud Guam, võib-olla ka Hawaii ja Alaska.

UNHA-3 rakettide puhul jääksid teoreetilisse löögiulatusse Ühendriikide läänerannik ja loode-USA.

Kui kaarti uurides midagi "kõrva taha panna", siis seda, et Põhja-Korea võib oma rakettidega teoreetiliselt nüpeldada suuremat osa maailmast.

Kes peaks kui palju reaalset ohtu uskuma, on iseasi. Nt jaapanlased on selgelt ärevil, lõunakorealased paistavad seevastu uskuvat, et lähiajal kindlasti midagi hullu ei juhtu.