Samas, kui suurust juurde anda, oleks sellise "osalt tanki, osalt paadi, osalt õllekastijahutaja" abil võimalik ka transportida tavalisi tanke ja sõjamasinaid laevadelt kaldale. Täissuuruses UHAC mahutaks ära kolm tavalist tanki ja ühe HMMVW-sõjamasina ja ta suudaks üles ronida ka viis meetrit kõrgest kaldast.

Esitles UHAC-it Hawaii rannikul just USA merejalavägi ja selgelt on see asi kavandatud  amfiibdessantide korraldamiseks kaldale. Antud juhul lasti uus roomikmasin vette amfiibründelaevalt USS Rushmore, maabus ta aga Oahu saarele merejalaväe harjutusalale Bellowsis, prototüüp on aga vaid poole suurusega sellest, mis tulema peaks.

Roomikud koosnevad õhuga täituvatest vahuplokkidest, mis töötavad vesiratastena merel, maale jõudes muutuvad aga lapikumaks, võimaldades liikuda palju pehmemalt kui tavaliste roomikutega.

Prototüüp ei ole veel soomustatud, aga juba toodangusse lastuna lisataks UHAC-le soomuskere ja .50-kaliibriga kuulipildujad. Ja kui prototüüp suutis liikude kiirusega kuni kaheksa kilomeetrit tunnis, siis valmis masinale lubatakse kiirust juba ligi 40 km/h.

Seni katsetatud hõljukalused Landing Craft Air Cushion (LCAC) suutsid kanda kolm korda väiksemat lasti: