Inimene pole 21. sajandil juba ammu enam peamine vaenlane ja ühe riigi või seltskonna võitlusvõimele on palju halvavamaks kogu elektroonika rivist välja löömine. Ning selgelt pole kaasajal enam vaja selleks tuumarelvadega elektromagnetilist impulssi (EMP) esile kutsuda.

Uut tüüpi tiibraketid ründaks sihtmärgiks seatud hooneid võimsate suunatud mikrolaineenergia pursetega, mis on oluliselt väiksemad ja suunatumad kui EMP. Ja ennekõike, selleks pole vaja midagi õhku lasta või purustada.

Kahjuks või õnneks pole seni suudetud seda tehnoloogiat relvastusse integreerida, ehk arendustööl ruumi veel on. Aga uuema aja relvastus keskendubki üha enam massihävituse asemel suunatud "kirurgiale", mis ei pruugi inimesi üldse tappa.

Boeing ja USA õhujõudude uurimislaboratoorium esitlesid uue imerelva kontsepti 2012. aastal, kui Utah kõrbe kohal tõesti suudeti hoones olnud arvutid kõik rajalt maha võtta. Programm sellise tiibraketi arendamiseks käivitati kolm aastat varem. USA kongress nõuab uut relva kasutusse juba 2016. aastaks.