OTV-5 missiooni raames õhus viibiv lennuk on nüüd õhus olnud kauem kui eelmisel korral, ehk üle 717 päeva 20 tunni ja 42 minuti, mis oli OTV-4 missiooni kogupikkuseks. Iga OTV-missiooniga on kosmoselennuki õhus viibimise aeg üha pikemaks veninud - esimene lend kestis 224 päeva, teine juba 468 päeva ja kolmas 674 päeva.

Üleüldisest kosmoses viibimise rekordist on kosmoselennuk aga veel kaugel - näiteks Voyageri sondid on kosmoses viibinud juba üle 40 aasta ning vähemalt paar aastat kosmoses viibinud seadeldisi ning kosmoseaparaate leidub lademetes.

Seda, mis X-37B pardal on ning miks see selle testimiseks just ümber Maa peab tiirutama, võime vaid spekuleerida. Tegemist on ülisalajase missiooniga, mille kohta on ametlikult öeldud, et plaan on testida lennumasina elektri- ja juhtimissüsteeme, soojustamislahendust, mootoreid ning atmosfääri taassisenemissüsteeme.

The Guardian on aga viidanud, et lennuki pardal võivad olla hoopis luureseadmed, mille vastupidavust testitakse või on tegemist lausa juba toimiva luuresüsteemiga. Samuti on spekuleeritud, et pardal võib olla midagi radioaktiivset, kuna eelmise maandumise korral oli seda vastu võttev teeninduspersonal riietatud kaitseülikondadesse.

Kokku on USA õhuväel kaks Boeing X-37B tüüpi lennumasinat, mis oma suuruselt on sisuliselt vähendatud versioonid ameeriklaste taaskasutatavast kosmoseaparaadist Space Shuttle, mis tegi oma viimase lennu 2011. aastal. Lennuk on umbes üheksa meetri pikkune ning selle tiivaulatus on vaid 4,5 meetrit. Mainimist väärib ka see, et X-37B lastiruumi võib võrrelda keskmise pikapi omaga, seega ülemäära ruumimahukaid eksperimente selle abiga igatahes kosmoses teha ei saa.

Järgmine OTV-missioon, mis kannab kuuendat järjekorranumbrit, saadetakse kosmosesse selle aasta detsembris, Atlas V 501 raketi pardal.