Ja ajal, mil USA väed on Afganistanist lahkumas, on järjest selgem, et seda ülikallist luureaparaati kasutusele ei võeta. Lennuk seisab siiani angaaris Delaware osariigis, samas kui programm, mille tarbeks lennuk hangiti, on lõppenud juba 2015. Ja lennukit ilmselt ei kasutatagi, nentis USA justiitsministeerium oma revisjonis.

Raha lennuki uuendamiseks (67,9 miljonit dollarit) tuli otse Pentagoni eelarvest, samas kui tellijad DEA-st ei osanud ette näha kõiki probleeme ja ennekõike ajakulu, mida uue lennuki haldamine esile kutsub. Ka seitse aastat pärast erilennuki hankimist on see siiani lennukõlbmatu, vahendab BBC. Äärmisel juhul võiks lennuki panna tulevikus lendama Kariibi mere regioonis, aga see polnud küll ülesanne, milleks DEA ja Pentagon koostööd tegid.

Fakt tuli ilmsiks ajal, mil USA meedia niigi tuhnib Pentagoni rahaeraldustes Afganistanile, millest paljud on läinud "vasakule" ehk siis keegi-ei-tea-kuhu.

Näiteks oli üks programm saanud kuus miljonit dollarit, et importida Afganistani heledakarvalisi Itaalia kitsesid, et aidata Afganistani kašmiiritööstust. Praegu peetakse tõenäoliseks, et need kitsed söödi kohapeal lihtsalt ära.

Mullu aga kulutati 43 miljonit dollarit, et ehitada Afganistanis sõidukite tankimisjaam, samas kui samasuguse sõlme ehitamine Pakistanis maksis 140 korda vähem. Korruptsioonil on ilmselt selles oma osa.