Kuulujutud sellise relva olemasolust hakkasid liikuma paar aastat tagasi. Kui 2017. aastal hukati Süürias Abu Khayr al Masri, oli pltidelt selgelt näha, et rünnakust jäänud jälg oli tavalisest oluliselt erinev - Kia sedaani purustused olid üllatavalt väikesed, plahvatust ei toimunud.

Oli selge, et mingi keha tungis läbi auto katuse, vahendas New York Times - tegemist oli kas plahvatamata jäänud mürsuga või kasutas USA inertset lõhkepead kavatsetult, et vältida tsiviilohvreid.

Plahvatava mürsuga oleks tsiviilohvrid kindlasti tekkinud, sest kurjategijad peidavad end tihti süütute tsiviilisikute keskele.

Kuvatõmmis Twitterist, kus näha tõenäoliselt "ninjapommi" poolt tekitatud jälge

Nüüd kinnitasid mitmed allikad, et “kihutav alasi” on päriselt olemas. Sisuliselt on see 45 kilogrammi taevast kukkuvat rauda, mis on võimeline tapma konkreetse terroristi ilma plahvatuseta.

Ühe ametniku sõnul oskab pomm teoreetiliselt sihtmärgi üles leida piinliku täpsusega - näiteks auto juhiistmelt nii, et muud autos olijad ellu jäävad.

Pomm ei plahvata, aga sellel on küljes lõiketerad, mis pommi paberipurustaja kombel läbi sõidukite ja hoonete katuste ohvrini söövad.

Pommi üks hüüdnimedest on “Lendav Ginsu” - mis iseloomustab pommi kõikeläbistavat olemust. Hüüdnimi on inspireeritud Ameerikas populaarsest nugade tootjast, kelle noad lõikavad kõigest läbi.

Drooniga juhitav mürsk R9X on nö järgmise põlvkonna mudel palju kohmakamast ja suurema hävitusvõimega raketist Hellfire.

Kuigi "ninjapommi" on mitmetes Lähis-Ida riikides mõnel korral kasutatud, on nii USA Valitsus kui ka sõjavägi pommi olemasolu saladusloori all hoidnud alates 2011. aastast, mil see välja töötati.

R9X pommi ei kasutata tihti ja see lastakse välja erandlikes olukordades, kus mõne sihtmärgiks oleva liidri tapmine seaks süütud kõrvalseisjad ohtu.

Ka 2011. Aastal missioonil tappa al Qaeda liider Osama bin Laden, oli “ninjapomm” juba ootel plaanina B juhuks kui erijõudude rühmal poleks terroristi tappa õnnestunud.