Nagu MuckRocki uudiskiri teatab, saabus organisatsioonist nimega Washington State Fusion Center (WSFC) vastuseks e-kiri, mille manuses olnud failidest üks kandis eriti põnevat nime: „EM effects on human body.zip“ ehk „elektromagnetvälja mõju inimkehale“. Selgus, et Waltmanile oli saadetud miskipärast hulk dokumente ja jooniseid, mis puudutasid psühhoelektroonilisi relvi ja nn kaugajukaardistusseadmeid (ingl Remote Brain Mapping).

Valik vaevusi sügelusest sunnitud orgasmideni

Üks dokument seletab, kuidas psühhoelektroonilise relva abil saab lugeda mõtteid, kontrollida inimese unenägusid ja otse teise inimese koljusse inimkõnet üle kanda. Jubedamad kõrvalnähud, millest dokument räägib, on „metsik südamepekslemine ilma põhjuseta“, „äge sügelus silmalaugude siseküljel“ ja „pealesurutud orgasmid“.

Mõistuse kaugkontrollimine käib nende dokumentide järgi mobiilivõrke kasutades. Nende abil oleks võimalik inimestele alateadlikke mõtteid peale suruda ning kanda nende ajju üle pilte, mis siis justkui nende silme eest mööda libiseks. Joonistelt näeb veel ka helikopterit, millelt lastakse „mõistust kontrollivaid kiiri“ välja.

Mida see siis kõik ikkagi tähendab?

Waltman kirjutab MuckRocki lehel, et ega see päris kindel ei olegi. Kõige tõenäolisemalt on aga tegemist lihtsalt paraja segadusega. Ta lisab, et need dokumendid (kui neid üldse on õige dokumentideks kutsuda) polnud päris kindlasti Washingtoni osariigi terrorivastase keskuse loodud, samuti pole need valitsuse omad ning neid ei tohiks võtta ka tõendina, et sellised relvad üldse olemas on.

Valitsuse materjaliga tegu pole

„Raske on öelda, kust need pildid tulevad, aga see pole kindlasti valitsuse materjal,“ kirjutab Waltman. „Ühe autoriks näib olevat inimene nimega „Supartik Saha“, kes on tarkvarainsener, ajukaardistamisslaidil pole üldse allikat ja pilt, millel inimkeha psühhotrooniliste relvadega rünnatakse, on saidilt nimega raven1.net, mis ei ole enam aktiivne.“

Milline iganes veidra saadetise tekkelugu ka poleks – kes teab, äkki kogus mõni ohvitser lihtsalt oma arvutisse ulmet – täpsustavat vastust MuckRock WSFC-st ei saanud.

IFLScience lisab, et CIA viis mõttekontrollieksperimente minevikus läbi küll ja see on laialt teada fakt. Aastail 1953-64 tehti üle poolesaja niisuguse katse, kusjuures paljudel puhkudel söödeti USA kodanikele nende teadmata erinevaid mõjuaineid sisse.