Õnnetuseks, kui eelmise aasta augustis Kairos asuva Egiptuse muuseumi töötajad maski liigutasid, et vitriini valgustust korrastada, murdus nende kätes maski habe.

Paanikas töötajad üritasid kahju parandada, kuid nähtavasti kasutasid vaid esimest ettejuhtunud liimi, et habe tagasi liimida. Paraku jäi liimimise koht näha ja nii oli muuseum sunnitud professionaalsete restauraatorite poole pöörduma.

Saksa restauraatorid leidsid nüüd võimaluse maski uuesti korda teha, kasutades selleks mesilasvaha, mis oli tegelikult liimina kasutusel juba enne kui 14. sajandil enne meie ajaarvamist valmistatud mask ise.

Selleks, et vahepeal kasutatud epoksiidliimi lahti saada, tuli restauraatoritel maski kuumutada ja lõpuks ikkagi habe uuesti õrnalt lahti murda - kasutades puidust tööriistu. Ka vahendit maski taastamiseks otsiti antiikaja tekstidest ja selline ka leiti. Mesilasvaha abil saadi habe ka ilusasti tagasi pandud.

Ühtlasi sai selgeks ka kuidas see habe algselt surimaski külge kinnitatud oli - kasutatud oli omapärast kullast toru.

Mask valmistati, kui noor vaarao Tutanhamon (või Tutanchamon) umbes 17-aastasena suri, arvatavalt aastal 1327 või 1323 enne meie ajaarvamist, üles leiti see mask aga aastal 1922, kui Briti arheoloog Howard Carter tema hauakambri uuesti avas. Juba siis tuli habe lahti ja liimiti külge alles aastal 1941.