Määrust hakati ka kohe rakendama, kuna päev hiljem vahistati selle alusel keegi Katie Mulcahey. Paraku tekkis selle määruse rakendamisest suur tüli ja linnapea George B. McClellan, Jr. pidi määrusele juba kaks nädalat hiljem veto panema.

Teatavasti suitsetamise lagusaegadel oli sigaretiga naine üsna vastuoluline sümbol, esialgu samastati seda peaaegu eranditult prostituutide kombestikuga, hiljem tegid sellest aga oma sümboli naisõiguslased.

Sullivani määrust põhjendasid selle koostajad, muide eranditult mehed, vajadusega kaitsta naisi suitestamise õuduste eest.

Katie Mulcahey oli kohtus väga tõrges: "Ükski mees ei tee mulle ettekirjutusi." Talle määrati viis dollarit trahvi, mille ta kandis teadaolevalt siiski arestikambris istutud päevadega, ja teadaolevalt oli ta ainus selle määruse põhjal karistatud inimene.

McClellani ajal saadi New Yorgis veelgi suurema skandaaliga hakkama, ta nimelt peatas 1908. aasta jõulude eel üleöö kõigi linna kinode (kokku 550) tegevusloa, sest need põhjustavat moraalset allakäiku. Linnapeana oli ta aastail 1904-1909.