Suurt masti imeks pannud külaelanikud arvasid, et seda hakkab kasutama armee luureotstarbel. Naljaga pooleks räägiti „NATO-tornist“, teatab Helsingin Sanomat.

Soome kaitseväe kommunikatsioonijuht Eero Karhuvaara eitas alguses kaitseväe osalust masti püstitamises, kuid tuli asja juurde tagasi, kui oli asja uurinud.

„Tegemist on kaitseväe kommunikatsioonivõrgu jaamaga. Selle abil toetatakse piirkonna üldist võrku ja selliseid torne on Soomes üle saja,“ ütles Karhuvaara Helsingin Sanomatele.

Alguses kahtlustas Karhuvaara, et mast kuulub piirivalvele. Kagu-Soome piirivalve eitas aga seda. Muudest kommentaaridest piirivalve keeldus.

Ka kaitseministeerium ei võtnud torni ehitamist omaks.

„Ma ei tea sellest mitte midagi, pole vähemalt midagi kuulnud,“ ütles ministeeriumi kommunikatsioonijuht Jyrki Iivonen Helsingin Sanomatele.

Ka riigi kommunikatsiooniametil polnud torniga mingit pistmist.

Virolahti vallavanem Osmo Havuaho mäletab, et mastile taotles ehitusluba Soome riik.

„Sellele ei ole ehitusluba taotlenud keegi. Rohkem ma sellest ei räägi,“ ütles ehitusjärelevalve esindaja Risto Poikolainen Helsingin Sanomatele. Lisaks sellele kutsus Poikolainen ajakirjanikku üles sellel teemal mitte kirjutama.

Masti püstitanud ettevõtja Tom Sjöman ütles, et tööd algasid esmaspäeval. Projekt on olnud Sjömani sõnul salapärane ja ta ei teadnud, kelle torniga tegemist on. Ala kavatsetakse tema sõnul taraga piirata.

Masti valmistanud firma ei tohtinud teemat kommenteerida.

„Me ei saa praegusel juhul seda asja kommenteerida, sest meile on öeldud, et me ei tohi midagi rääkida.“