Soome tuukritemeeskond Badewanne teatas nüüd, et nad on ilmselt selle allveelaeva merepõhjast üles leidnud Soome lahe lääneosas, ja et see allveelaev on läinud põhja ahter ees, nii, et suurem osa kerest ja torn paistab mudast välja. Probleemiks on aga see, et allveelaev asub liigeldava merekoridori all, ning tuukritel on seal tegutsemine tõsiselt takistatud, vahendab Helsingin Sanomat.

U-26 ei naasnud enam 1915. aasta augustikuiselt sõjaretkelt Soome lahele, ja seni pole mingit infot, mis allveelaevaga tegelikult juhtus. Ilmselt põrkas ta kokku Vene laevastiku vette lastud miiniga.

Vene ristleja Pallada uputamise eest 11. oktoobril 1914 sai Berckheim ja tema meeskond ka Läänemere laevastiku esimese raudristi keiser Wilhelm II-lt. Sõda on verine, ja kuigi U-26 meeskond saigi raudristi, oli selle autasu hinnaks 600 meremehe hukkumine Palladal ja veel terve hulga meremeeste hukkumine teistel alustel, mida U-26 oma torpeedodega põhja lasi. Pallada vraki leidis samuti Badewanne juba mõni aasta tagasi.

Saksakeelse Wikipedia andmetel jäi U-26 arvele ühe soomuslaeva, ühe miiniveeskaja ja kolme kaubalaeva uputamine. Allveelaev oli 64,7 meetrit pikk, 6,3 meetrit lai, veeväljasurvega 670 tonni, meeskonnas aga 30 inimest. Relvastatud kuue torpeedoga, sukeldumissügavus 50 meetrit. Laevas oli neli ohvitseri ja 26 madrust.

Allveelaevu Esimesest maailmasõjast: