Vastvalitud Zambia president Edgar Lungu (58) pääses haiglast välja üleeelmisel nädalal, kuna kannatas nähtavasti söögitoru ahenemisest tingitud madala veresuhkru käes. Seitsmest doktorist koosnenud konsiilium otsustas, et president võib koju naasta, edaspidi oleks mehel aga targem otsida arstiabi välismaalt, kuna Zambias pole lihtsalt piisavat kompetentsi. Lõuna-Aafrika haiglas teda kolm päeva hiljem ka juba opereeriti. Kuna eelmine president Michael Sata suri eelmise aasta oktoobris ootamatult Londoni haiglas, olles teadaolevalt läinud üheksa päeva varem vaid rutiinsele tervisekontrollile, siis ka uue presidendi tervis on riigis suure tähelepanu all.

Walter Mondale (87), kes oli USA asepresident aastail 1977-1981, pääses Mayo haiglast koju nädal varem, kuna mehel raviti külmetuse- ja gripisümptomeid. Ekspresident Jimmy Carter ise rääkis Mondale'iga haiglas telefoni teel ja teavitas selelst ka avalikkust, kuid nähtavasti sai Mondale piisavalt terveks, et koju naasta.

Samal ajal on märgata, et Zimbabwe "eluaegne" president Robert Mugabe (91, ametis aastast 1987) on kannatamas üha tõsisemate tervisehäirete käes, kuna Singapuri Gleneaglesi haigla, kus ravitakse silmaprobleeme ja vähtõbe, näeb seda presidenti juba sagedamini kui kodumaa. Presidendi tervisest rääkida pole eriti lubatud, isegi  teateid, et ta kaotas kuskil tasakaalu, üritati tsenseerida, seetõttu on riigis levinud laialdaselt kõlakaid Mugabe tervise kohta, on kahtlustatud, et tal on vähk, mullu läbis ta siiski silmakae lõikuse.

Täna hommikul suri just Singapuri üldhaiglas sealne esimene peaminister Lee Kuan Yew (91, peaminister 1959-1990), kus teda oli enam kui kuu aega kopsupõletikust ravida üritatud, aga meest päästa polnud enam võimalik. Kaks aastat varem oli tal ravitud südame arütmiat, ka mullu oli ta vahepeal tõsiselt haige.

Tõsine oli ka Saudi Araabia kuninga Abdullahi viimine haiglasse jaanuari alguses, kuna mees põdes kopsupõletikku ja tema seisundit suudeti stabiliseerida vaid hingamisaparaadiga. Ligi kolm nädalat hiljem ta suri 90-aastasena. Kuigi tervisehädad selles eas on tavalised, ei kuuldud kodumaal nendest suurt midagi, küll käis ta saladuskatte all pidevalt Maroko (ehk sealsete arstide) vahet. Suri ta siiski kodumaa haiglas.

Detsembris vajas lühikest haiglaravi USA ekspresident George H.W. Bush (90, president 1989-1993), kellel oli raskusi hingamisega. Tegemist oli juba teiste jõuludega viimase kolme aasta jooksul, mis ta pidi bronhiidikahtlusega haiglas veetma. Möödunud aasta juunis tähistas eakas mees veel oma 90 sünnipäeva järjekordse langevarjuhüppega. Viimastel aastatel on ta kannatanud küll peamiselt Parkinsoni tõve tõttu.

Argentina president Cristina Fernández de Kirchner (61) vajas haiglaravi novembris, tema käärsooles ilmnenud viirusnakkuse tõttu. Mullu vajas ta küll operatsiooni ajus ilmnenud verevalumi tõttu, vahepeal oli tal ka väiksemaid haigestumisi. Tema abikaasa ja eelkäija presidendiametis Néstor Kirchner suri 2010. aastal südamerabandusse, küll siiski kodus, mitte haiglas.

Alžeeria president Abdelaziz Bouteflika (77) on sage külaline Prantsusmaal, Grenoble'i erakliinikus, kuna mullu tabas teda südamerabandus. Prantsuse politsei pidi novembris küll igaks juhuks kogu haigla ümber piirama, et võimalikke protestijaid sealt eemal hoida. 2013. aastal naasis ta kodumaale ratastoolis, seejärel on tema tervislik seisund riigis avalikuks saladuseks.

India Rahvuskongressi (sealse peamise opositsioonipartei) liider Sonia Gandhi (68) vajas haiglaravi nakkuse pärast alumistes hingamisteedes. Varem oli teada, et ta on kannatanud astma käes, neli aastat tagasi käis aga operatsioonil ühes USA haiglas.

Nimekirja võiks lõputult jätkata, küll ühendab kõiki neid lugusid see, et teateid riigijuhi tervise kohta jagatakse enamasti väga napisõnaliselt, mõnel puhul üritatakse neid ka maha vaikida või tsenseerida, kuid kuulujutud levivad seda visamalt. Seda, et  mõni riigijuht oleks haiglas kogu riigi meedia kaamerate valgusvihus, ükski haigla endale lubada ei saa.