Puškov leiab, et kriminaalvastutuse kehtestamine Nõukogude ja Saksa okupatsioonide õigustamise eest, mida arutatakse Läti seimis, on suunatud Venemaa vastu. Natsiokupatsiooni mainitakse Puškovi arvates seaduses ainult sellepärast, et see seadus ei oleks nördimapanevalt väljakutsuv. „Tegelikult on selle teravik loomulikult suunatud meie maa vastu,“ ütles Puškov Lenta.ru vahendusel.

Puškov märkis, et natsid ei näinud üldse ette Läti olemasolu eraldi moodustisena, Nõukogude Liidus säilitas ta aga oma territooriumi ja võimuinstitutsioonid. „Aga nüüdsest peale võib sellest rääkimist võrdsustada Nõukogude okupatsiooni õigustamisega,“ ütles Puškov.

Puškov leiab, et vähemalt kolmandik tänapäeva Läti poliitilisest eliidist on nende järeltulijad, kes tahtsid näha Lätit Kolmanda Reichi osana ja tundsid end suurepäraselt neil aastail, kui Läti territoorium oli ühendatud Adolf Hitleri impeeriumiga. Puškov on veendunud, et Nõukogude „okupatsiooni“ tunnustamine viib natsismi ja Lätis Natsi-Saksamaaga koostööd teinute poliitilise rehabiliteerimiseni ning kriminaaljuurdlusteni Hitleri-vastase koalitsiooni endiste sõdurite üle.