126 aasta tagune ning siiani ametlikult lahendamata juhtum köidab entusiaste tänase päevani. Viis prostituuti tapnud Rappija Jacki tõelise identiteedi leidmisele üle kümne aasta kulutanud Edwards väidab, et on koostöös teadlaste ja DNA testidega paljastanud Rappija kirjategija isiku, kirjutab Daily Mail.

Edwards ostis seitse aastat tagasi oksjonilt verise õlasalli, mis leiti väidetavalt ühelt Rappija Jacki mõrvapaigalt ning mida on käest-kätte säilitatud õnnelikul juhusel seda mitte kunagi pesemata.

Edwards võttis appi soome päritolu geneetiku dr Jari Louhelaineni ning koos leiti DNA-testide tulemusel, et sallil olnud vere DNA klapib tõepoolest mõrva ohvri järeltulija omaga ning tõestab seeläbi, et tegemist on ehtsa asitõendiga.

Lisaks verele leidis Louhelainen sallilt veel spermat ja sisemistest kudedest pärit rakke, mis võimaldasid eraldada ka mõrvari DNA. Et Edwards oli üsna kindel, et mõrvariks oli kõige tõenäolisemalt juba 1888. aastal, mil mõrvad aset leidsid, kahtlusalusena kinni peetud poola päritolu Aaron Kosminski, otsis ärimees üles väidetava mõrvari õe järeltulija, kellelt palus DNA proovi.

DNA-sid kõrvutades leidis Louhelainen, et DNA-d klapivad omavahel ning Rappija Jacki näol oli tõenäoliselt tegemist poola-juudi päritolu immigrandi Aaron Kosminskiga.

Aaron Kosminski on üks kuuest põhilisest kahtlusalusest, keda politsei ka 1888. aastal kõige tõenäolisemaks süüdlase kandidaadiks pidas. Poolast emigreerunud Kosminski elas ja töötas Londonis Whitechapeli linnaosas, kus ka mõrvad aset leidsid, ning teenis elatist juuksurina.

Kosminski kohta on täheldatud, et ta oli šovinistlike kalduvustega ning põdes skisofreeniat. Pärast politsei ülekuulamisi tunnistati ta vaimuhaigeks ning mees veetis enda ülejäänud elu hullumajas.