"Ben Hodges on tõeline legend," ütles RKK juht Sven Sakkov. "Ta oli USA Euroopa vägede juht otsustavatel aastatel, kui Venemaa okupeeris Krimmi ning alustas sõjategevust Krimmis. Hodgesi tegevus aitas retoorilisel tasandil toimiva NATO kohaloleku Ida-Euroopas reaalsuseks muuta. Lisaks sellele pööras ta tähelepanu Suwalki koridori probleemile ning vajadusele tõsta liitlasvägede liikumiskiirust ning mobiilsust Euroopa-siseselt," ütles Sakkov.

Hodges on keskuse koosseisuväline teadur ning ta hakkab analüüsima NATO idatiiva sõjalise tugevdamise võimalusi. Aastatel 2014-2017 oli ta USA Euroopa vägede juht, pärast seda töötas ta Euroopa Poliitika Analüüsi Keskuses. Lisaks sellele on Hodges teeninud Iraagis, Afganistanis ja Koreas.

Lisaks Hodgesile liitus RKK-ga James Sherr, kes on juba 25 aastat olnud erinevate Lääneriikide Venemaa-suunalise poliitika nõunik. Sherr on ka alates 1995. aastast töötanud koostöös Ukraina võimudega. "Tema tugevus on see, et ta on Venemaa ja Ukraina vahelistele suhetele keskendunud juba väga pikka aega. Ta teab Venemaa tegevuse tegelikke põhjuseid," ütles Sakkov.

Rahvusvaheline Kaitseuuringute Keskus on 2006. aastal loodud mõttekoda, mille eesmärk on analüüsida kaitse- ja julgeolekupoliitilisi küsimusi. Keskus jälgib ülemaailmseid arenguid, kuid keskendub samal ajal ka just Eestile huvi pakkuvatele kitsamatele teemadele.