„2020. aastaks peaks meil olema kaheksa Borei-klassi allveelaeva,“ ütles Putin RIA Novosti vahendusel. „Kaks neist, Aleksandr Nevski ja veel üks on katsetamisel. Ma olen kindel, et kogu projekt viiakse ellu.“

Tseremoonia toimus Venemaa suurimas laevatehases Sevmaš, mis on ainuke tuumaallveelaevu tootev tehas ja asub Valge mere ääres Severodvinskis.

Putini sõnul on Vene mereväele kavas ehitada muidki uue põlvkonna sõjalaevu, nii pealvee- kui allveelaevu, millel on arenenud relva-, komando-, juhtimis- ja kommunikatsioonisüsteemid.

Borei-klass peab saama Vene mereväe strateegilise tuumaheidutuse selgrooks, ning see on mõeldud asendama Projekti 941 (Akula) ja Projekti 667 (Delta-3 Kalmar ja Delta-4).

Veel kolm Borei-klassi allveelaeva on praegu Sevmašis erinevates arendusjärkudes. Juri Dolgoruki on merekatsetustel ning Aleksandr Nevski ja Vladimir Monomahh ehitamisel.

Borei-klass relvastatakse ballistiliste rakettidega Bulava, mis on samuti arendamise viimases järgus ja klassi juhtlaeval Juri Dolgoruki peaks raketid kasutusele võetama veel sel aastal.