Pyongyangi väitel on õppused, mis algavad esmaspäeval ja kestavad aprilli lõpuni, Põhja-Koreasse sissetungi harjutamine, vahendab Associated Press.

Põhja-Korea riiklik riigikaitsekomisjon hoiatas rünnakute eest Lõuna-Koreas, USA baaside vastu Vaiksel ookeanil ja USA mandriosas. Komisjon teatas, et „vaenlased teevad verd täis valgunud silmadega tööd, et rikkuda Põhja-Korea väärikus, suveräänsus ja elulised õigused“.

„Kui me vajutame nuppe, et põrmustada vaenlased isegi kohe praegu, muutuvad kõik provokatsioonibaasid hetkega leekide mereks ja tuhaks,“ öeldakse Põhja-Korea avalduses.

Väljaspool Põhja-Koread vaieldakse selle üle, kas riik on üldse võimeline sellisteks löökideks, millega ta ähvardab. Iga tuumakatsetusega astub Põhja-Korea sammu edasi, kuid paljude ekspertide sõnul võib Põhja-Korea arsenal koosneda toorestest tuumapommidest, ei olda kindel, et Põhja-Korea on suutnud pommid nii väikeseks muuta, et neid saaks kasutada lõhkepeades, ning laialdaselt kahtlustatakse, et Põhja-Koreal ei ole töökindlaid kaugmaarakette, mis suudaksid viia sellised pommid USA mandriossa.

Põhja-Korea sõjakas retoorika tekitab siiski Soulis ja USA-s rahutust. Massiliselt vägesid ja relvastust paikneb piiril, mis asub tunnise autosõidu kaugusel Lõuna-Korea pealinna Souli kümnest miljonist elanikust.