"Esialgsed märgid näitavad, et Põhja-Korea raketist eraldus objekt, mis jõudis orbiidile," seisis NORAD-i avalduses. "Rakett ega tema rusud ei kujutanud ühelgi hetkel Põhja-Ameerikale mingisugust ohtu," lisati avalduses BNS-i vahendusel.

NORAD-i ametnike hinnangul kukkus raketi esimene aste Kollasesse merre ning teine tõenäoliselt Filipiini merre.

Eelmisel nädalal paigutas USA võimaliku Pyongyangi raketikatsetuse puhuks piirkonda raketitõrjesüsteemidega varustatud sõjalaevad ning asus kõrgendatud tähelepanuga stalinistliku riigi tegevust jälgima.

Kaks Ühendriikide sõjalaeva USS Benfold ja USS Fitzgerald saadeti mereväeametniku teatel eelmisel nädalal piirkonda. Mõlemal laeval on kasutada keeruline Aegise raketitõrjesüsteem.

Lõuna-Korea uudisteagentuuri Yonhap teatel startis rakett Sohae raketipolügoonilt kohaliku aja järgi kell 9.51 (Eesti aja järgi 02.51 ööl vastu kolmapäeva) ning selle avastasid viivitamatult Souli sõjaväealused Kollases meres.

Jaapani valitsuse sõnul ületas rakett Okinawa saarestiku 10 minutit pärast starti, Tokyo raketti segada ei püüdnud. Riik oli eelnevalt positsioonidele paigutanud raketitõrjesüsteemid, et rakett kinni püüda, kui see peaks ähvardama riigi territooriumile langeda.