Häkkerirünnakus on näha kõiki märke "riiklikult rahastatud rünnakust," teatas Ameerika Häälele üks Pentagoni ametnik. Teadaolevalt tagas häkkerirünnak USA staabiülemate komitee meiliserverit ja kutsus esile osaliselt maja meilivõrgu seiskamise.

Pentagon vastas "kõige konservatiivsema" lähenemisega, lülitades tabamuse saanud meilivõrgu täielikult välja, kuni parandused on tehtud. Puhkuste aeg küll, aga samm tundub drastiline. Võrgu väljalülitamine puudutas otseselt 4000 Pentagoni ametnikku, kokku töötab Arlingtonis Virginias, otse Washingtoni serval paiknevas hoonekompleksis aga ligi 26 000 inimest. Ründajad siiski salajasele informatsioonile väidetavalt ligi ei pääsenud.

USA meedia teatab, et rünnak tuli Venemaal tegutsevast meilivõrgust, viidates anonüümseks jäänud Pentagoni ametnikele. Ametlik Pentagon väidab, et nad ei tea, kes rünnaku korraldas.

Hiljuti ilmnes, et 21 miljonit USA riigiametnikku olid langenud isikuandmete varguse ohvriks teises rünnakus, mis ilmselt pärines Hiinast. Hiinat huvitavad siiski rohkem majanduslikud kui sõjalised saladused.