Ostjaks polnud seekord küll keegi nimetuks jääda sooviv rahamees, nagu sellistel oksjonitel tavaline, vaid igati mainekas Kirjade ja käsikirjade muuseum Pariisis.

Oksjon toimus Fountainebleaus, ning salakoodis kirjutatud kirjaga kaasnes ka selle dešifreeritud tõlge. Osenati oksjonimaja direktor Jean Christophe Chataignier oli oletanud kirja maksumuseks 10 kuni 15 000 eurot, aga tulemus ületas tema ootusi kümnekordselt.

Kiri algab ulja lubadusega: "22. kuupäeval, kell kolm hommikul lasen ma Kremli õhku." Kiri on dateeritud 20. oktoobriga 1812, mil Napoleon oli oma vägedega just vallutatud Moskvast lahkumas, saatis ta selle kirja aga Vilniuses korteris olnud Prantsuse välisministrile Hugues-Bernard Maret'le.

Napoleoni pettumus vinduma jäänud Venemaa-sõjakäigu pärast kogus küll järjest enam tuure, aga selle ähvarduse täideviimist takistas vihm. Kremli arsenal ja osa Kremli müürist jõuti 21. kuni 23. oktoobrini küll õhku lasta, aga mitmes kohas jäi purustus loodetust väiksemaks, sest vihm oli pommide süütenöörid ära kustutanud.

Napoleon oli sisenenud Moskvasse 14. septembril 1812, mille järel kolmandik linna põles maha, kuid Venemaa kapituleerumist sellega ei kaasnenud ja kogu Venemaa vallutamiseks Napoleonil ressursse ei jätkunud. Moskvast lahkus Prantsuse armee enamikus juba 18.-19. oktoobril, Venemaalt lahkumist (14. detsembril 1812) kiirendas oluliselt ka novembris pihta hakanud käre pakane.