Lahinglaskmine toimus õhusihtmärgi Mirach 40 pihta ja kasutati täielikku laskesüsteemi, mis koosnes Saab Giraffe 1-X radarisüsteemist, uue põlvkonna juhtimis- ja kontrollisüsteemist MBDA LICORNE ning laskeseadest ATLAS-RC.

MBDA on välja töötanud ja toodab nii Mistral 3 raketti kui ka juhtimis- ja kontrolliseadet LICORNE, omades sel moel kogu vajalikku infot ja teadmisi, et tagada raketi juhtimise ja kontrolli maksimaalne efektiivsus.

Mistral 3, mis kuulub Eesti ja teiste NATO riikide varustusse, on infrapunakujutise otsija ja täiustatud pilditöötluse võimalustega õhutõrjerakett. See võimaldab süsteemil pika vahemaa tagant tabada sihtmärke nagu näiteks mehitamata õhusõidukeid (droonid), turboreaktiivmootoriga rakette, helikoptereid ja kiirpaate, suutes samaaegselt suurepäraselt ignoreerida ja vältida vastumeetmeid.

6. novembril toimunud lahinglaskmisel osalenud 15 riigi delegatsioonile toimusid töötoad, mille eesmärk oli näidata Mistrali süsteemi võimeid droonivastases võitluses. Demonstratsioon viidi läbi reaalselt lendava sihtmärgi, väikese mehitamata õhusõiduki pihta, mis kujutab endast tänapäeva üht peamist ohtu.

Tutvustati mitut LICORNE’i süsteemi, mis koosnesid erinevast andurite konfiguratsioonist (radar SAAB 1-X, infrapunaradar, kaugjuhtimisega kaamerad) ja laskeseadmest (ATLAS RC ja MANPAD), et näitlikustada droonidega tõrjumise võimekust ning raketi võimet seda tüüpi sihtmärki lukustada.

„MBDA teab väga hästi, kuidas tehnoloogia areneb ja ilmnevad uued ohud, millega tuleb kohaneda,“ ütles MBDA tegevjuht Éric Béranger. „Klientide vajaduste parimaks rahuldamiseks pakume terviklikke ja integreeritud lahendusi, mis ühilduvad paljude varasemate süsteemidega, et anda neile piisav sõjaline võimekus, mis võimaldaks tagada riigikaitse. Pole vahet, kas seista silmitsi eilsete, tänaste või homsete ohtudega, meil on iga väljakutse jaoks sobivad lahendused.“