See väike ajanäitaja on läbi teinud rõhutestid 300 baari (s.o kolme kilomeetri sügavusel vee all valitseva rõhu) juures, ligi 4,5 kilo C-4-tüüpi plastiklõhkeainega õhku lastud ning pärast seda edukalt tiksumist jätkanud.

Kaventsmann Uhren on ühemehefirma, mida juhib Michael Barahona Fernandez, kes valmistab kõik kellakorpuse detailid käsitsi oma töökojas Berliinis. Protsess on aeganõudev, mistõttu tema kestlikke kelli tuleb kuus müüki vaid mõni üksik.

Mudeli Triggerfish Bronze A2 juures kasutas kellassepp eriti vastupidavat fosforpronksisulamit CuSn8 ehk sama materjali, millest valmistatakse näiteks sildade raskust kandvaid tugiplaate.

Eemaldatav tagakaas on tehtud roostevabast terasest, sihverplaati katab kümne millimeetri paksune kumer polükarbonaatkristall.

Valmistoode on 45 mm lai ning 20 mm kõrge ning tavalistest käekelladest veidi raskem, mis pole äärmuslikku vastupidavust arvesse võttes sugugi üllatav.

Veendunud, et kell talub edukalt kuni 300 baari suurust veerõhku, pöördus Fernandez kõige äärmuslikuma eksperimendi läbiviimiseks USA sõjaväe erijõudude poole.

Sõdurid, kes olid Kaventsmannilt tellinud Triggerfishi alumiiniumisulamist militaarversiooni, paigaldasid kella vaid ühe meetri kaugusele 4,5-kilosest plastiklõhkeaine C-4 kamakast.

Kui välja arvata paar väiksemat kriimustust ja nahast kellarihma kaotamine, elas kell plahvatuse õnnelikult üle. Kolossaalne põrutus loksutas küll lahti ajamõõdiku, kuid kellassepp kinnitab, et on konstrueerinud täiendava kinniti, mis peaks tulevastele katsetele vastu pidama.

Kellafirma ametliku Facebooki-lehe andmeil on pommikindlaid kellasid valmistatud üldse ainult 30 eksemplari. Eksklusiivse ajamõõtja hind küündib 1600 dollarini.