"Eeldatavalt saame Põhja-Korea raketirususid analüüsides riigi raketivõimekuse kohta rohkem informatsiooni," ütles kaitseministeeriumi kõneisik Kim Min-seok, vahendab BNS.

Üks osa merest välja toodud rusudest on raketi kütusepaak.

Raketirusude analüüsi viib läbi tsiviil- ja sõjalistest ekspertidest koosnev rühm, kuhu kuuluvad ka Ühendriikide spetsialistid Nõukogude Liidu raketitehnoloogia küsimuses.

"Seda, mis raketist järele jäi, näeme me vaenlase relvana. Arvestades seda, et raketikatsetus rikkus ÜRO resolutsioone, ei pea me leitud detaile Pyongyangile tagastama isegi juhul, kui nad seda nõuavad," märkis Kim.

Põhja-Korea kolmapäeval välja tulistatud Unha-3 nime kandva raketi esimene aste kukkus Korea poolsaarest läänes Kollasesse merre, teine aste kukkus merre Filipiinidest idas.

Uudisteagentuuri Yonhap andmeil avastati raketi esimese astme rusud Lõuna-Korea kaguosas asuvast Gunsani sadamalinnast 160 kilomeetrit läänes 80 meetri sügavusel.

Lõuna- Korea ja Jaapan teatasid kolmapäeval, et Põhja-Korea korraldas kaugmaaraketikatsetuse. Jaapani teatel tõusis rakett õhku Põhja-Korea läänerannikult ja see ületas 12 minutit pärast starti Jaapanile kuuluva Okinawa saare. Jaapan ei tulistanud raketti alla.

Tuumarelvaga Põhja-Korea väitis, et uusima raketistardi eesmärk oli vaid satelliidi orbiidile viimine, kuid nii USA, Lõuna-Korea kui ka Jaapan peavad seda varjatud ballistilise raketi katsetuseks, mille ÜRO Pyongyangile pärast selle 2006. ja 2009. aasta tuumakatsetusi keelas.