Mausoleum on remondiks suletud esimest korda 80 aasta jooksul. Remondi ajaks on mausoleum kaetud suure valge kuppeltelgiga, vahendab YLE Uutiset.

Mausoleum peaks külastajatele avatama taas aprillis, kuid paljud oleksid valmis selle lõplikult sulgema.

„Minu arvates võiks ta maha matta, nagu teisedki surelikud. Aga neid asju otsustab valitsus,“ ütles moskvalane Galina Baskova. Siiski loodab ta, et ehitis säilitab oma ajaloolise kuju ning midagi ei muutu ja mausoleum seisab omal kohal veel paljude aastasadade ja põlvkondade jooksul.

Paarikümneaastane Ivan oleks valmis Leninist loobuma.

„Mis on meie vaesuse põhjus? Kristlike kommete järgi tuleb surnud maha matta. Kui seda isikut ei ole 70 aastat maetud, räägib see millestki,“ ütles Ivan.

Teiste arvates tuleb aga Leninit tingimata praegusel kohal säilitada.

„Ma ei saa sellest suundumusest aru, et kõike peab muutma. Meil on oma ajalugu ja seda ei pea puutuma. Ei pea muutma minevikku, vaid tulevikku,“ ütles keskealine Vladimir Komov.

„Miks võib Kasahstanis või Hiinas näidata üles austust inimesele, kes palju korda saatis, aga meil ei tohi seda olla?“ küsis pensionär Ivan Filatov.

Uurimiskeskuse Levada teatel toetab 56 protsenti Venemaalastest Lenini mahamatmist ja 31 protsenti tahab muumia mausoleumi jätta.