Eelmise aasta veebruarikuus esitatud patendiga kaasas olevatelt illustratsioonidelt on näha, et tegemist on tõepoolest lihtsalt lendava automaadiga. Mis põhjusel automaat sellisel kombel lendama peaks ja kuidas seda sellisena kasutada saaks, patendist ei lähtu.

Veel kummalisemaks teeb asja see, et automaadil tundub all olevat täiesti tavaline 30 padrunit mahutav AK-salv. Kuidas automaat lendamise käigus padrunite otsa saades salve vahetab, jääb mõistmatuks. Kui siia juurde lisada asjaolu, et automaati on mõistlik kasutada sisuliselt vaid inimsihtmärkide puhul, on lendav droon sisuliselt üks suur lendav küsimärk.

Samuti tekib nii mõnigi küsimus tehnilisel tasandil - kuna õhumasinal on propellerid vaid ees, ei saa droon kuidagi paigal püsida ega väga äkiliseid manöövreid teha, vaid peab terve aeg liikumises püsima. Tegelikult pole esitatud kavandis isegi propellereid, kuigi justkui võimalikud kohad nende tarvis on olemas, seega hetkel on tegemist sisuliselt automaati kandva purilennukiga.

Vene relvatootjad on ka varem huvitavate patentidega silma paistnud ning mõned neist ka ellu viinud. Eelmisel aastal lõi riigile kuuluv relvatehas Rostec näiteks sarnase vee all toimetava automaadiga varustatud drooni. Drooni eesmärk on venelaste sõnul kaitsta strateegilisi asupaikasid vastaste sukeldujate ja veealuste droonide eest.