1.Brunei sultan Haji Hassanal Bolkiah Mu'Izzadin Waddaulah vs Bill Gates

31 miljardit (90,1) vs 75 miljardit

Kui 1991. aasta maailma rikkaim mees ajas oma varanduse kokku peamiselt nafta, gaasi ja kinnisvaraga, pannes väikeses Bruneis kogu varanduse enda nimele, siis täna samal kohal paiknev mees sai oma raha tänu oma mõistusele, luues juba 1975. aastal tarkvarafirma Microsoft. Brunei Sultan on ametis veel tänapäevalgi, olles üheks pikeimalt ametis olnud monarhiks ning üheks vähestest allesjäänud absoluutsetest monarhidest kogu maailmas. Bill Gates aga töötab oma firmas nõuniku rollis, tegeledes aktiivselt rohkem filantroopiaga,, eriti just tervise ja hariduse küsimustega nii riigi kui ka rahvusvahelisel tasandil - ta on maailmas kõige rohkem raha annetanud inimene. Sultani prioriteediks filantroopiat pidada ei saa, talle on pikalt olnud meeltmööda luksusautode kogumine, samuti elab ta ühes maailma suurimaks peetud eraresidentsis.

2. Sam Moore Walton vs Amancio Ortega

21,1 miljardit (61,3) vs 67 miljardit

Sam Moore Walton on maailma suurima jaekaubandusketi, Walmart, asutaja. Alustades oma karjääri 1962.aastal ühe poega Arkansases ning veidi vähem kui 30 aastaga ehitas üles impeeriumi, mis ületas ka ta enda suurimad unistused. Täna asetseb nimekirja teisel kohal aga Euroopa rikkaim mees,
rõivafirma Zara asutaja, hispaanlane Amancio Ortega. Ortega asutas oma firma juba 1963. aastal, aga esimese poe avas 1975. aasatal La Coruña's, Hispaanias, ning on peale seda oma impeeriumi meeletult laiendanud. Sam Moore Walton lõpetas oma elutee juba 1992. aastal, olles 74 aastane, seevasstu aga Amancio Ortega, olles hetkel 80 aastane, ei näita veel rahunemise märke ning liigub pidevalt aina suuremate eesmärkide poole.

3. Saudi Araabia kuningas Fahd Bin Abdul-Aziz Al Saud koos perega vs Warren Buffett

18 miljardit (52,3) vs 60,8 miljardit

Sarnaselt samal aastal esikoha võtnud Brunei sultaniga, sai ka Saudi Araabia kuningas oma varanduse naftast ja gaasist, kuna tema hallata olid kogu riigi rahakott. Praegu kolmandat kohta hoidev ärimees Warren Buffett lõi aga juba 1956. aastal oma firma, Buffett Partnership Ltd., ning on oma ärivaistu ning heade investeeringutega saavutanud läbi aastate meeletu edu. Enamuse oma rahast on ta saanud tänu valdusettevõttele Berkshire Hathaway. Kuningas Fahd oli troonil aastani 2005, kuni ta 84 aastasena oma elutee lõpetas, Warren Buffett on sarnaselt Bill Gatesiga viimastel aastatel pühendunud filantroopiale, ning asetseb Gates'i järel maailma teisel kohal oma annetuste poolest.

4. Albert, Paul ja Ralph Reichmann vs Carlos Slim Helu

12,8 miljardit (37,2) vs 50 miljardit

Kanada vennad Reichmannid saavutasid edu läbi kinnisvaraarenduse Euroopas, Kanadas ja Ameerikas, võttes riske ning luues viiekümnendatel firma Olympia and York. Praegu neljandal kohal resideeruv Carlos Slim Helu, on aga miljardäriks saanud tänu 1982. aasta majanduskriisile, kui ta tegi väga odavaid investeeringuid, mis hiljem olid meeletu väärtusega. Ta omab Mehhikos osalusi firmades igalt alalt, ning on seotud 40% riigi börsiga. Vendade Reichmannide firma laostus 1992. aastal, kuid ehitasid end taas üles ning Albert ja Ralph on hetkel mõlemad oma 80ndates ning osalevad siiani kinnisvaraäris, Carlos Slim Helu on aga väga aktiivne investor ning sarnaselt teiste nimekirja meestega filantroopiaga tihedalt seotud, pühendades aega ja raha just Mehhikot puudutavatele probleemidele.

5. Forrest Mars vanem koos pered vs Jeff Bezos

12,5 miljardit (36,3) vs 45,2 miljardit

Perekond Mars sai oma varanduse, võttes isalt üle Mars'i pereäri, mis tootis siiani tuntud šokolaadimaiuseid, ning lõi ka oma firma, milles arendas välja Uncle Ben'si riisi ja Pedigree loomatoidu äri. Sama kohta praegu hoidev Jeff Bezos on oma varanduse saanud peamiselt internetimüügiga tegeleva firma Amazoni loomisega, mille tegevjuht ta ka hetkel on. Lisaks sellele kuulub talle ka Washinton Post ja ka kosmose-ettevõte Blue Origin. Forrest Mars varem jättis 1973 aastal firma haldamise oma kolme lapse hooleks, ning peale tema surma 1999.aastal pärisid nad ka selle ning Jeff Bezos plaanib 2018. aastaks esimest kommertskosmoselendu.

6. Samuel Newhose noorem ja Donald Newhouse vs Mark Zuckerberg

12,1 miljardit (35,2) vs 44,6 miljardit

Newhouse'i perekond sai oma varanduse ajakirjandusest - nende poolt loodud perefirma Advance Publications omas 1991. aastal 31 ajalehte, Vanity Fairi ja ka väljastas raamatuid. Praegu kuuendat kohta omav Mark Zuckerberg on aga kõigile tuttava veebilehe Facebook looja, mis oma populaarsusega on noorele mehele teeninud 12 aastaga päris korraliku summa. Donald ja Samuel on siiani perefirma eesotsas ning teenivad korralikke summasid ka nendele kuuluvate ajakirjade Vogue'i ja The New Yorker'i pealt. Mark Zuckerberg aga arendab pidevalt edasi oma firmat ning tänu sellele pea kahekordistas ta viimase aastaga Facebooki väärtuse.

7. Inglismaa kuninganna Elisabeth II vs Larry Ellison

10,7 miljardit (31,1) vs 43,6 miljardit

Juba järjekorras kolmas monarh 1991. aasta nimekirjas, Inglismaa kuninganna Elisabeth II oli samal aastal ka maailma rikkaim naine. Tema varanduse moodustavad muu hulgas kinnisvara, kunstiteosed, kroonjuveelid ning muud väärisesemed. Praegu seitsmendal kohal positsioneeriv Larry Ellison alustas aga USA luureagentuurile CIA andmebaaside ehitamisega, kuni 1977. aastal ta alustas arvutitehnoloogia firmaga Oracle, mis nüüdseks on oma valdkonna juhtivaid ettevõtteid. Kuninganna Elisabeth II on siiani Ühendkuningriigi eesotsas, kandes ametlikult kõige kauem ametis olnud Briti monarhi tiitlit ning Larry Ellison pani maha oma tegevjuhi ameti kuid jätkab tööd firma juhtkonnas.

8. Taikichiro Mori vs Michael Bloomberg

10 miljardit (29,1) vs 40 miljardit

Jaapani rikkaim mees, Taikichiro Mori saavutas edu kinnisvaraga ning omades tol ajal suuruselt kolmandat hoonete liisingufirmat. Algselt professorina töödanud Mori proovis raha teenida kinnisvara arendamisega ning ootamatult oli selles meeletult edukas (Forbes kroonis ta samal ja ka järgmisel aastal maailma rikkaimaks). Praegu 8. kohal asetsev ärimees Michael Bloomberg rajas 1981. aastal oma firma Bloomberg L.P., mis tegeleb meediaga ning andmete töötluse, analüüsi ja teabega. Taikochiro Mori lahkus siit ilmast 1993. aastal 88 aastasena, Michael Bloomberg on alates 2015.aastas taas oma firma juhatuse esimees ning figureerib pidevalt meedias oma uuendustega, lisaks tegeleb ta ka poliitikaga (kaalus ka 2016.aastal presidendiks kandideerimist).

9. John Werner Kluge vs Charles ja David Koch

7,1 miljardit (20,6) vs 39,6 miljardit

John Werner Kluge sai oma meeletu varanduse just televisioonitööstuse firma Metromedia ülestöötamisega (mille ta hiljem 20th Century Foxile maha müüs), ning hiljem ka kinnisvaraga. Praegu samal kohal asetsevad vennad Charles ja David Koch, saavad oma varanduse aga Ameerika suuruselt teisest erafirmast, Koch Industries'ist, mis tegeleb tootmise, kauplemise ja investeerimisega. Ostes 1983.aastal vendadelt ära ülejäänud isa poolt 1940. aastal rajatud firma, omavad nad kumbki sellest 42%. John Kluge lahkus siit ilmast 2010. aastal 95 aastasena, kuid vennad Kochid on siiani oma 80ndates vägagi tegusad - Charles on poliitikas vägagi aktiine ning ta vend David toetab teda täielikult. Samuti on vennad ka tuntud filantroobid.

10. Kenneth Thomson vs Charles ja David Koch

6,7 miljardit (19,5) vs 39,6 miljardit

Kanada ärimees Kenneth Thompson alustas oma isalt üle võttes Thomsoni meediaimpeeriumi. Hiljem veel saades osalusi teistes suurfirmades nagu Hudson's Bay Company ja Markborough Properties, suurendas ta oma rikkust veelgi ning tegeles ka kunsti kogumisega. 2006. aastal Thomson aga lahkust siit ilmast Kanada kõige rikkama mehena.

1991. aastal oli maailmas 202 miljardäri, nende seas 13 naist ja noorim miljardäridest oli kõigest 8 aastane Saksamaa prints Albert von Thurn und Taxis. Sel aastal oli miljardäre 1810, nende seas 190 naist ning noorimaks miljardäriks oli 19 aastane Norra pärijanna Alexandra Andresen.