04.-10. veebruarini toimunud Scoutspataljoni talvelaagri eesmärk oli üle korrata teadmised talvistest sõdurioskustest ning harjutada taktikalist tegevust talvistes oludes. Vastutegevust skautidele tegid Valga ja Võru maleva kaitseliitlased.

"Jäin laagriga väga rahule. Hiljuti välisoperatsioonilt saabunud B-kompanii sai nüüd jälle tugeva põhja talvises sõjapidamises alla ja C-kompanii arenes taktikaliselt veelgi. Pataljoni manööver talvistes tingimustes tuli hästi välja ja tõi ka välja punkte, mida saame veel parandada," ütles Scoutpataljoni ülem kolonelleitnant Vahur Karus. "Väga head tööd tegid ka Valga ja Võru kaitseliitlased, kes tegid meie pataljonile vastutegevust. Kindlasti tahame kaitseliitlastega tulevikus enam koostööd teha."

Kolonelleitnant Karuse sõnul on talvelaagrite korraldamine Scoutspataljonil vajalik, sest pataljoni lisandub pidevalt uusi sõdureid, kelle talvised oskused metsalaagris vajavad lihvimist. Peamine viga, mida noorsõdurid talvises metsas kipuvad tegema, on tema sõnul vale riietumine.