Kaart sellest, kes millist linna Süürias kontrollib. Vaata täissuuruses kaarti siit: http://en.wikipedia.org/wiki/Cities_and_towns_during_the_Syrian_civil_war

Kuna teated sõjatandrilt on vastuolulised, ja kontroll sõltub parajasti sellest, kuhu tankikolonn sisse sõidab, siis ei pruugi kaart küll kõige kaasaegsem olla. Terroristliku Al-Nusra rinde kontrolli all on senistel andmetel vaid üks linn, ash-Shaddadeh, kuigi nad on silma paistnud lahingutes Aleppo all. Ja nad löödi hiljuti välja mitmest kurdide linnast.

Kurdide armee YPG on võtnud oma kontrolli alla enamiku Põhja-Süüria piirialadest, mujal riigis tegelevad vastastiku tulistamisega Süüria valitsusväed ja Vaba Süüria Armee.

Veel üks kaart, mis sama kinnitab. Roheline tähistab Vaba Süüria Armee edusamme, punane seda, kus valitsusväed endiselt olukorda kontrollivad, kollane aga kurdide ülestõusu:
consortiumnews.com
Keemiarelvi kasutati aladel, mis olid ülestõusnute kontrolli all, aga mida valitsusväed just sel ajal ründasid. Seni pole ühtki tõendit, et riigi keemiarelvad oleks langenud ülestõusnute kätte, kui mitte arvestada lõhkemata mürske, mida nad lahinguväljalt üles on korjanud.