Lockheed Martin alustas laserrelvade tootmist oma Bothellis, Seattle'i äärelinnas asuvas tehases, nähtavasti USA armee tellimusel.

Laserelv vajab vaid ühte operaatorit, koosneb relv aga mitmetest fiiberlasermoodulitest, mis ei võimalda mitte vaid suuremat operatiivsust, vaid ka tähendab, et mõne rikke pärast ei pea relva veel parandusse viima. Laser on rajatud kombineeritud spektrikiirtele ja ta on oluliselt võimsam, aga ka energiat säästvam kui enamik muid lasereid.

Laserrelva ATHENA (Advanced Test High Energy Asset) võimsust on võimalik reguleerida kuni 120 kilovatini, vastavalt sellele, mida parajasti objekti kahjutuks tegemiseks vaja. Märtsikuistel testidel tõestas laserrelv oma tõhusust ka kilomeetrite kaugusel seisnud sõiduautode vastu, ehk kuigi tankide rajalt maha võtmiseks ei pruugi selle kiirtest piisata, siis auku metalli sisse saab tekitada küll.

Tõsi, inimeste aurustamisest ei tasu siiski rääkida, nii võimas see relv ka ei ole.

Varem on demonstreeritud, et Lockheed Martini laser suudab igatahes õigeaegselt kahjutuks teha vastaste poolt teele saadetud rakette ja muid lõhkekehasid:
Või tekitada paraja augu mõne laeva külge:

Aga eks ka laserrelvi on võimalik valmistada erinevaid.