India teatas, et Pakistani sõdurid ründasid ränga provokatsioonina tema patrulli kahe riigi vahelise kontrolljoone lähedal. Pakistan eitas seda süüdistust, vahendab BBC News.

Kaks päeva varem hukkus kontrolljoone lähedal Pakistani sõdur.

Teisipäevane tulevahetus leidis aset Mendhari lähedal, India linnast Jammust 220 kilomeetri kaugusel põhjas. Tulevahetus kestis umbes pool tundi, enne kui sissetungijad tagasi oma poolele taganesid, teatas India.

Khurshid ütles uudistekanalile NDTV, et väidetav rünnak oli „absoluutselt vastuvõetamatu, võigas ja tõesti, tõesti kohutav ning äärmiselt lühinägelik Pakistani poolt“.

Khurshid lubas, et India vastus on proportsionaalne.

„Me peame midagi ette võtma, aga seda tuleb teha pärast kõigi üksikasjade hoolikat kaalumist, konsulteerides kaitseministeeriumiga,“ ütles Khurshid. „See paistab olevat selge katse dialoog nurjata. Me peame leidma viise, kuidas dialoogi ei saboteeritaks või hävitataks.“

Pakistani armee lükkas süüdistused provotseerimata tulistamises tagasi kui India propaganda. Armee teatel oli intsidendi eesmärk suunata maailma tähelepanu kõrvale India vägede rünnakult Pakistani eelposti vastu, milles hukkus Pakistani sõdur.

Pakistan väidab, et India sõdurid ületasid pühapäevase intsidendi ajal kontrolljoone, mida India armee eitab.

Tulevahetused vaidlusaluses piirkonnas ei ole haruldased, aga need toovad harva kaasa inimohvreid. Alates 2003. aasta lõpust on Kashmiris kehtinud relvarahu.