Militaarportaali Jane's teatel tegeleb Number 26 arendusega juudiriigi enda kontsern Israel Military Industries (IMI). Uus lahingumoon töötati välja kahe aastaga ning selle kasutuselevõtt peaks vähendama õnnetusjuhtumitest tingitud ohvrite hulka Iisraeli sõjaväelaste seas.

Otsus uut tüüpi granaadi loonise kohta võetu vastu 2010. aastal pärast ühte sõjalist operatsiooni. Toona tulistas üks Palestiina võitlejatest juudisõdurit ning kuul tabas tema taskus olnud granaati, mis plahvatas ja tappis kaks sõjaväelast.

IMI teatel on Number 26 vastu ka leekidele, kuid ei oma eriliste omaduste poolest suuri erinevusi tavagranaatide suhtes ja isikkooseis ei vaja selle kasutamiseks eriväljaõpet.

Oma omaduste poolest on Number 26 sarnane Iisraelis juba kasutusel olevate granaatidega. Samas on uus moon 5-10% kallim. Tarned armeele on juba alanud. Ministeeriumi hinnangul kulub 5 kuni 10 aastat, et vahetada kasutusel olev moon uute granaatide vastu välja.

Granaadi konstruktsiooni üksikasju IMI ei avalikusta. Ka mitmete välisriikide relvajõud on juba Number 26 vastu huvi üles näidanud.