Masinate tootja BAE Systems Hägglunds sõlmis tunamullu Eesti riigiga lepingu, et hooldab ja remondib koos Milworksiga 1. jalaväebrigaadi kasutuses olevaid 44 CV9035-lahingumasinat kuni 2025. aastani.

„Need on suurimad ja tehniliselt keerukaimad masinad, millega meie meeskond seni on töötanud. Masinatega tutvumiseks läbisid viis Milworksi töötajat 15-nädalase spetsiaalse koolitusprogrammi tootjafirma juures.

CV9035 varustusse kuuluvad ka moodsad relvasüsteemid, mille käitlemiseks hankisime eraldi tegevusloa. Tänaseks on kõik vajalikud ettevalmistused meile usaldatud vastutusrikka ülesande täitmiseks tehtud ning esimesed kaks lahingumasinat on jõudnud Võru töökotta,“ ütles Milworksi juhatuse esimees Ingvar Pärnamäe.

BAE Systems Hägglunds on arendanud, tootnud ja tarninud kuue Euroopa riigi kaitsejõududele juba ühtekokku 1200 CV90-lahingumasinat.

Foto: Aigar Nagel

Milworks tegeleb ka muude militaarsõidukite hoolduse ja remondiga, sh Patria XA-180 ja XA-188 soomukid, erinevad 4 x 4, 6 x 6 ja 8 x 8 veokid, maasturid, sillasüsteemid, kütusetankurid ja tuletõrjemasinad.

Milworks on ühtlasi äsja Eestisse jõudnud automaatrelvade R20 Rahe tootjafirma LMT Defense ametlik esindaja Eestis, mis tähendab, et alustab lähikuudel ka uute automaatrelvade garantiitööde ning hoolduse ja remondiga.

Milworks keskendub riigikaitse varustuse ja relvastuse hooldusele, remondile ja ümberehitustöödele. Ettevõte kuulub 60% ulatuses Soome kaitsetööstusettevõttele Patria OY ja 40% ulatuses Eesti kapitalil põhinevale Mootor Grupile.

Milworksi põhiklient on Eesti kaitsevägi, kuid firmal on ka raamleping Läti kaitseväega ning teenuseid osutatakse ka teistele jõustruktuuridele.

BAE Systems Hägglunds arendab, toodab ja turustab militaarklassi masinad. Ettevõtte tegevusvaldkonda kuuluvad konsultatsiooniteenused, küberkaitse ja luure, elektroonika ja süsteemide integratsioon, infotehnoloogia ning militaarsõidukid ja nendega seotud teenused.