Texase ülikooli juuratudengi Cody Wilsoni loodud The Liberator valmis pea täielikult 3D-printeris kasutamiseks loodud faili põhjal.

(Nimi viitab FP-45 Liberatorile, mida USA tootis Teise maailmasõja ajal okupeeritud liitlastele saatmiseks, eriti prantslastele, aga ametlikult need kasutusse ei jõudnud.)

3D-printerist väljunud 16 osisele on siiski lisatud muust allikast pärinev "võõrkeha" - lööknõela rolli täitva tavalise naela näol.

Vaadake prinditud relva testimisest kaht lühikest videot:

Esimene, 5. mail YouTube'i postitatud video on kogunud uudise valmimise hetkel juba üle kolme miljoni vaatamiskorra.

Nii et kuigi 3D-printimine pole osutunud Fortes senini kuumaks teemaks, on üldhuvi täitsa olemas (vähemalt sellisel 3D-print-tulirelvade vastu).

Relvad pole naljaasi, aga The Liberatori autorite musta huumorit tuleb siiski natuke tunnustada. Nad nimetavad seda 3D Printing's First Killer Appiks.

Ja nad ei teinud isegi nalja! Huvi 3D-prinditava relva vastu osutus killer appile sobivalt nii suureks, et netikasutajad sikutasid selle faile esimese kahe päeva jooksul umbes 100 000 koopiat.

USA valitsuse esindajad võtsid autoritega ühendust ja palusid failid mõneks ajaks avalikkuse eest eemaldada - kuni asjatundjad teevad kindlaks, et need ei riku rahvusvahelisi relvaseadusi.