CNN vahendab, et rünnak toimus sihtmärgi ligiduses asuvalt USS Essex lennukikandjalt. Merejalaväe esindajad ütlesid uudisteväljaandele, et rünnak laabus edukalt ning sihtmärgid said hävitatud. Tõsi, ka Iisraeli õhuväed on lennukeid varasemalt lahingtegevuses kasutanud, selle aasta maikuus andis IDF teada, et nad hävitasid oma versiooniga lennukist vähemalt kaks sihtmärki.

Varasemalt on ameeriklased radarile raskesti tuvastatavaid lennukeid kasutatud Somaalias erinevate luureülesannete täitmiseks. Lennukid on olnud valmis ka vajadusel maavägedele tuletoetuse pakkumiseks, kuid siiani pole seda vaja olnud.

F-35 on üks kõige kallimaid relvasüsteeme maailma ajaloos - Pentagon ja lennukite tootja Lockheed jõudsid eelmisel reedel kokkuleppele, millega Ameerika Ühendriikide armee ostab firmalt 11,5 miljardi dollari eest 141 lennukit. See teeb ühe lennuki hinnaks umbes 81 miljonit dollarit.

Esimene F-35 prototüüp saadi valmis 2006. aastal. Sama aasta lõpus sooritas lennuki prototüüp ka oma esimese lennu. Esimesed tootmisversioonid jõudsid taevalaotustesse 2011. aastal ja vahetult pärast seda hakkasid esimesed lennukid ka tellijateni jõudma. USA armee teatas, et lennukid on kasutusvalmis 2015. aasta keskpaigus, kuid esimene lennuüksus sai lahingvalmidusse seatud alles 2016. aasta suvel.