Nende ülesandeks on matkida vaenlasi simuleeritud kosmoselahingutes, et aidata USA üksustel valmistuda relvastatud kokkupõrgeteks, mis võivad kunagi tulevikus aset leida kosmoses.

Kosmo-sissetungijate eskaadrite nr 26 ja nr 527 Colorado osariigis Schrieveri õhujõudude baasis kahekorruselises laohoones asuv peakorter, mida kutsutakse „küüniks“ (ingl the Barn), on varustatud tipptasemel raadio- ja satelliitsideseadmestikuga. Hoone taga seiravad laotust arvukad antennitaldrikud. Ehkki seni on kosmilised rünnakud pelgalt simuleeritud, hoiatavad USA sõjaväe- ja luureametnikud, et ohtu kosmosest tuleks võtta vägagi tõsiselt.

Suur osa Ameerika mõjujõust maailmas toetub kosmosesse rajatud taristule, mis hõlmab rakettide tulistamise ja sõjalaevade navigeerimise funktsioone. Eks kujuta ju meile kõigile tuttav globaalne asukohamääramissüsteem GPS-ki endast 31st kõrgel Maa orbiidil tiirlevast tehiskaaslasest koosnevat võrgustikku, mis kuulub USA valitsusele ja mille haldamisega tegelevad USA õhujõud.

Kardetakse, et Ameerika tohutu satelliitside- ja maapealsete süsteemide võrgustiku edukas ründamine võib paisata USA relvajõud ajas tagasi, nüüdseks aegunud sihtimis-, side- ja navigatsioonisüsteemide juurde, mis oluliselt vähendaks suurriigi sõjaväe ülimuslikkust lahinguväljadel.

„Ehkki me praegu kosmoses sõda ei pea, ei saa minu arust tegelikult öelda ka, et seal valitseb täielik rahu,“ märkis USA strateegilise väejuhatuse asekomandör, viitseadmiral Charles Richard märtsis Columbia ringkonnas Washingtonis toimunud konverentsil. „Me peame valmistuma konfliktideks, mis võivad laieneda kosmosesse.“

Viitseadmiral Richard juhtis oma ettekandes tähelepanu aruannetele, mille kohaselt arendab Hiina Rahvavabariik laserite, elektromagnetiliste relsskahurite ja tugeva kiirgusega mikrolaine-relvade arsenali eesmärgiga neutraliseerida Ameerika luure-, side- ja navigatsiooni-tehiskaaslasi.

Kosmoselahinguid matkivate üksuste eesmärk on lavastada selliseid rünnakuid, mida võiksid rakendada tõelised vastased, et USA relvajõud saaksid harjutada nende alistamist.

Üks „kosmoseagressorite“ teadaolevaid võtteid on nn toore jõuga summutamine (ingl brute force jamming), mille käigus saadetakse satelliitside-võrkudesse tugevaid signaale, mis muudavad algupärased sõnumid dešifreerimatuteks. Suuremat osa kosmoseründe-simuleerijate tegevusest varjab aga range saladuseloor.

Kuus aastat tagasi korraldasid USA õhujõud Nevada osariigi lõunapiirkonnas Nellise õhujõudude baasis õppuse nimetusega „Päev ilma kosmoseta“ (ingl A Day Without Space), mille raames matkiti olukordi, mis võiksid ette tulla, kui Ameerika väed kaotaksid juurdepääsu satelliitsidevahenditele ja globaalsele asukohamääramisteenusele.