Ametlikult töötas relva välja Tulas asuv TsKIB SOO (sport- ja jahirelvade keskdisainibüroo), kuigi tegemist on kõike muud kui spordivahendiga. Relvamessil esitleb uut tapariista nimelt kalašnikovide eksportija, riigifirma Rostec. Samas ei ole Venemaal mingit kavatsust seda relva eksportima hakata.

Relva on välja töötatud Vene mereväe tellimusel, just nimelt veealusteks operatsioonideks, kus võib puhkeda ka tulevahetus. Samas võib veealuseid kuule tulistada sama mehhanismi kasutades, mida kasutatakse "maapealsete" kuulide jaoks. ADS-ile saab lisada ka summuti ja optilise sihiku, sellise relva esimese eelkäija valmimine arvatakse olevat toimunud juba 2000. aasta paiku.

Tõhusaks laskekauguseks kuni 30 meetri sügavuses vees peetakse 25 meetrit. Maa peal on laskekaugus aga võrreldav ründeautomaadi AK-74 500 meetriga. Relv on varustatud ka granaadiheitjaga, kuigi pole teada, kas see vee all mingit efekti annab. Relv ise kaalub 4,6 kg, pikkuseks on 68,5 sentimeetrit, kasutab ta aga sama kaliibriga kuule kui AK-74, nimelt 5,45x39 mm.