Delfiinid hakkavad kalifornia pringlit otsima septembris. See on praktiliselt viimane võimalus too väike mereimetaja väljasuremisest päästa, arvavad Mehhiko võimud. Ühtlasi on nende viimases elupaigas California lahe põhjaosas nüüd kehtestatud nakkevõrkudega kalastamise keeld.

Loomakesi endid ei küti küll keegi, aga nende arv on pidevalt kahanenud õnnetusjuhtumite läbi. Kaluritel on olnud tavaks samast paikkonnast püüda kala nimega totoaba, mille ujupõis on hinnatud Hiina traditsioonilises meditsiinis ja kalifornia pringlid satuvad kalameeste võrkudesse.

Looduskaitsjad soovivad nüüd delfiinide abiga kõik allesjäänud kalifornia pringlid kokku koguda ja seejärel spetsiaalsesse kaitsealasse elama suunata, kus neid ükski kalavõrk ei ohusta.

Igapäevaselt USA laevastiku käsutuses olevat delfiiniüksust kasutatakse tavaliselt selleks, et vee alt miine ja kadunud sukeldujaid leida, nüüd aga treenitakse nad välja spetsiaalselt pringlite leidmiseks. Plaan on nüüd selline, et juhul, kui militaardelfiin merest kalifornia pringli leiab, ujub ta pinnale looduskaitsjate paadi juurde ja informeerib neid (mitte küll inglise keeles). Delfiinid on juba San Francisco lahe piirkonnas harjutamise mõttes tavaliste pringlite otsinguga tegelenud ja see tuleb neil väga hästi välja.

Loodetakse, et kalastuskeelu ja delfiinide abiga suudetakse nüüd maailma väikseim ja ohustatuim mereimetaja - kalifornia pringel ehk vaquita (mis omakorda tähendab lehmakest) väljasuremisest päästa.

USA laevastik on mereimetajaid "värvanud" kuuekümnendaist saadik. Alguses tehti katseid mitmete erinevate liikidega, sealhulgas haide ja mõningate lindudega, lõpuks selgus aga, et sobivaimad on afaliinid (see on kõige levinuma ja tuntuma delfiiniliigi ametlik nimetus) ja merilõvid. Ka Nõukogude Liidul relvajõududel oli oma sõjaline delfiiniprogramm, mis pärast Liidu lagunemist läks Wikipedia teatel Ukraina relvajõudude käsutusse ja sealt pärast Krimmi kriisi jälle venelaste kätte.